D. Stankaitienės kova dar nebaigta? | KaunoDiena.lt

D. STANKAITIENĖS KOVA DAR NEBAIGTA?

Klaipėdos socialinės paramos centro direktoriaus pareigų netekusi Diana Stankaitienė dėl to dar gali bylinėtis, tačiau ar ji tai darys, nėra aišku.

Buvo sunki savaitė

Praėjusį penktadienį iš pareigų atšauktai D. Stankaitienei tai buvo antras nemalonumas per savaitę.

Pirmadienį pirmos instancijos teismas paskelbė sprendimą, pagal kurį už dvasinius D. Stankaitienės išgyvenimus dėl, jos manymu, neteisingo įvertinimo jos darbdaviui – Klaipėdos savivaldybei – beveik 10 tūkst. eurų atlyginti nereikės. Maža to, vasario 9-oji buvo paskutinė jos darbo diena direktoriaus poste.

Centro vadovė atšaukta iš pareigų praradus pasitikėjimą.

Klaipėdos savivaldybės administracija skelbė, kad nuo 2001 m. centrui vadovavusi D. Stankaitienė iš pareigų atšaukta dėl netinkamo įstaigos darbo organizavimo, neužtikrinus, kad įstaigos veikloje būtų laikomasi teisės aktų, racionaliai naudojamos lėšos bei turtas, neužtikrinus veiksmingos vidaus kontrolės sistemos sukūrimo, veikimo ir tobulinimo.

„Viskas labai šviežia“

Ar D. Stankaitienė ketina skųsti tiek pirmos instancijos teismo sprendimą, tiek ir jos atšaukimą iš pareigų? Moteriai atstovaujantis advokatas Karolis Gerbauskas nieko konkretaus atsakyti negalėjo.

Pati D. Stankaitienė telefonu vakar neatsiliepė.

Dar svarstome su kliente šitą klausimą.

„Dar svarstome su kliente šitą klausimą. Čia viskas labai šviežia. Praradus pasitikėjimą, yra tokia galimybė atšaukti vadovą, bet tam turi būti pagrindas. Jeigu būtų skundžiama, būtų nagrinėjama, ar pagrįstai yra teigiama, kad yra prarastas pasitikėjimas“, – kalbėjo K. Gerbauskas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vadovo Andriaus Kačalino, tai vienas pirmųjų atvejų, kalbant apie biudžetines įstaigas, kai vadovas atšauktas praradus pasitikėjimą.

„Dažniau taip nutinka kalbant apie savivaldybei pavaldžių bendrovių vadovus. Tik tais atvejais dėl atšaukimo sprendimą priima bendrovės valdyba. Pavyzdžiui, iš pareigų buvo atšauktas „Gatvių apšvietimo“ direktorius Dangeras Aleksandrovas. Neseniai buvo precedentas ir Gargžduose, kai iš pareigų atšaukta bibliotekos vadovė. Šiuo atveju irgi yra kažkas panašaus“, – teigė A. Kačalinas.

Reputacijos klausimas

Pasak Teisės skyriaus, D. Stankaitienės atšaukimui iš pareigų argumentų buvo pakankamai.

Mero teisė atšaukti juridinio asmens vadovą yra absoliuti ir ji negali būti kvestionuojama.

A. Kačalino teigimu, teismas tik patikrina, ar nebuvo piktnaudžiaujama šita teise ir ar buvo išlaikytos visos atšaukimo procedūros.

„Įstaigoje (Socialinės paramos centre – A. D.) buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės, rasta problemų dėl viešųjų pirkimų ir kitų dalykų. Atšaukimas iš pareigų tuo ir geras, kad šiuo atveju asmens dalykinė reputacija nėra pažeidžiama. Atleidimo iš darbo atveju reikia įrodyti tarnybinį nusižengimą, civilinės atsakomybės veiksmus, kaltę, žalą, o atšaukimo iš pareigų atveju viso to nėra. Ar tai žeidžia dalykinę reputaciją? Tai požiūrio klausimas“, – teigė A. Kačalinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

G

Visiems pareis antras lazdos galas. Neišvengiamai. Su kuo ir sveikinu....

Lizdas3

na štai, informacija apie tai kad pilietė Stankaitienė tebe direktorė iš centro puslapio ištrinta. Labai gerai. O Gintarui, kuris fantazuoja kad svetimi vaikai šokinėtu nuo tiltų patarčiau verčiau savo dainu dailelės toliau dainuoti o ne žmona ginti po visus straipsnius lakstant.

Gintarui

Šioje publikacijoje dar nepaskelbta daugybė kitų skandalingų faktų, kurie yra žinomi. Taip, kad gal jau laikas ponios gynėjams užsičiaupti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS