Dalyje Palangos ir Nidos viešbučių vietų ilgajam savaitgaliui nebėra | KaunoDiena.lt

DALYJE PALANGOS IR NIDOS VIEŠBUČIŲ VIETŲ ILGAJAM SAVAITGALIUI NEBĖRA

Ilgasis savaitgalis į Palangą ir Neringą privilios nemažai žmonių – kai kurie viešbučiai nebeturi laisvų vietų, kainos dar „kaip šaltojo sezono“, nors ir didesnės nei praėjusiais metais.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė Edita Lubickaitė BNS teigė, kad kai kurie viešbučiai jau prieš kelias dienas nebeturėjo laisvų vietų.

„Pas mus atvykstančių žmonių skaičius labai priklauso nuo orų. Keli viešbučiai pažymėjo, kad užimtumas šimtaprocentinis, kiti sakė, kad užimta nuo 30 iki 90 proc. Šį savaitgalį atsidaro kavinės, svečių namai, kurie šaltuoju metu iš viso neveikė arba dirbo tik savaitgaliais“, – BNS sakė „Agilos“ vadovė.  

„Agilos“ vadovės teigimu, viešbučiuose šį savaitgalį apsistos daugiau lietuvių, bet bus svečių iš Vokietijos, Japonijos, JAV.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė prognozuoja, kad ilgąjį savaitgalį kurorte užimtumas svyruos nuo 80 iki 100 proc.

Yra pavasarinė nuotaika, žmonės poilsio yra pasiilgę.

„Yra pavasarinė nuotaika, žmonės poilsio yra pasiilgę. Ieško ilgiau negu vienai parai, dažniausiai dviem, jeigu yra trys laisvadieniai. Gali ir trims nakvynėms likti – vieni pasirenka atvykimą nuo penktadienio iki sekmadienio, kiti – nuo šeštadienio iki pirmadienio“, – BNS kalbėjo I. Valaitienė.

Pasak jos, Palangoje yra atsidarę keli nauji restoranai, dirba 98 proc. maitinimo įstaigų: „Pas mus labai nedidelė dalis, kurios nedirba, buvo užsidariusios, tik vienetai. 98 proc. kavinių, restoranų dirba visus metus“.

„Agilos“ direktorės E. Lubickaitės teigimu, kainos viešbučiuose ir svečių namuose Nidoje sieks nuo 60 iki 140 eurų už parą, o privačiame sektoriuje – nuo 50 iki 120 eurų. Maitinimo įstaigose kainos šį savaitgalį nesikeis ir liks tokios, kaip ir praėjusį.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė I. Valaitienė sakė, kad maitinimo įstaigos ir viešbučiai kainų prieš ilgąjį savaitgalį nekelia, jos paaugusios jau anksčiau.  

„Ne ilgajam savaitgaliui yra kažkoks pokytis, o jis buvo jau metų pradžioje. Reaguojant į infliaciją, į ekonominę padėtį šalyje. Kiek buvo koreguotos, tiek ir išliko iki dabar. Su praėjusiais metais lyginant, jos yra išaugusios, bet prieinamos. Tai rodo vartojimas, nes turime svečių“, – tvirtino I. Valaitienė.   

Šeštadienį Nidos uoste vyks tradicinė „Žiobrinių“ šventė, todėl, E. Lubickaitės teigimu, įvažiavimas į Neringą nekainuos: „Nereikės mokėti rinkliavos mokesčio. Neringos savivaldybė tokį sprendimą yra priėmusi“.  

Palangos turizmo informacijos centro vadovės Rasos Kmitienės teigimu, kiekvienas ilgasis savaitgalis į pajūrį pritraukia vis daugiau gyventojų.   

„Ir orus neblogus, ir atšilimą pranašauja, bus didžiulis susidomėjimas pajūriu: visi esame išsiilgę saulės, jūros, gryno oro, galime sau skirti daugiau laiko gal nuo darbo jėgoms atgauti. Viešbučiai yra paruošę specialių paslaugų, SPA procedūrų, kultūros įstaigos – naujas ekspozicijas. Kaip ir kiekvienais metais“, – BNS teigė R. Kmitienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Taigi

po Palanga kazkoks bekelnis marsiruoja,tai jo gerbejai ir suleke sudalyvauti kartu!

Idiotiškas

straipsnis.

Tai dabar

rudeni Palangos verslininkai verks kad tik per šita savaitgali ir teturėjo pelno?:D) Oi nuostolinga ta Palanga bizniui, oi nuostolinga..Užtenka tik maždaug iš akies primest kiek išeina..:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS