Dar viena Bastionų tilto auka | KaunoDiena.lt

DAR VIENA BASTIONŲ TILTO AUKA

Klaipėdos savivaldybė žengia dar vieną žingsnį naujo tilto per Danės upę atsiradimo link. Tiesa, toks veiksmas ir vėl pareikalaus aukų. Šįkart planuojamai įrengti Danės ir Bastionų gatvių sankirtai prireiks dalies žemės sklypo.


 

Klaipėdos savivaldybė žengia dar vieną žingsnį naujo tilto per Danės upę atsiradimo link. Tiesa, toks veiksmas ir vėl pareikalaus aukų. Šįkart planuojamai įrengti Danės ir Bastionų gatvių sankirtai prireiks dalies žemės sklypo.

Pradėtas rengti Bastionų gatvės ir naujo tilto per Danės upę techninis projektas turėtų būti baigtas iki 2017-ųjų galo.

Iki to laiko, kol bus gautas statybos leidimas, savivaldybė dar turi atlikti kelis paruošiamuosius darbus, kurių šiuo metu ir imasi.

Jeigu Klaipėdos miesto taryba pritars, Nacionalinės žemės tarnybos bus prašoma visuomenės reikmėms perimti Danės g. 6 sklypo dalį.

Šiuo metu žemę nuomojasi bendrovė „Teo LT“ ir Ilgalaikių investicijų kompanija.

Apie 2,5 aro sklypo lopinėlyje ateityje numatoma įrengti Danės ir Bastionų gatvių sankryžą.

„Sklypas yra nuomojamas ir už žemę kompensacijos mokėti nereikės, tačiau visa bėda ta, kad jame yra įrengta automobilių stovėjimo aikštelė“, – pastebėjo Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vyriausioji specialistė Raimonda Gružienė.

Jos teigimu, sklypu besinaudojančioms bendrovėms buvo siūloma paimamą teritoriją kompensuoti, suteikiant atitinkamą žemės lopinėlį kitoje pastato pusėje. Tačiau Ilgalaikių investicijų kompanija nesutiko su tokiu savivaldybės siūlymu ir prašo kompensacijos už įrengtas automobilių stovėjimo vietas.

„Kompensacija nebūtų didelė. Didesnė suma reikalinga paruošiamiesiems darbams“, – pastebėjo R.Gružienė.

Iš viso už žemės paėmimą savivaldybei teks atseikėti apie 7 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Dar viena Bastionų tilto auka
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

joana

kaip pervaziave tlta masinos isipaisys i tas siauras gatveles karoso, ir kitas

Mėmelis t.y. mėnulis

Mėnulio miestas Klaipėda, Saulės miestas Šiauliai. Atstatysim kryžiuočių sugriautą šventyklą, Ir sugrįš į Tėvynę Lietuvos vaikai

ttt

jau prasideda tobulinimai, apie kuriuos ir rašiau anksčiau, ir tai tik pradžia. Vėliau tiesins gatves, platins sankryžas, rengs požemines ar orines pėsčiųjų perėjas ir t.t.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS