Dar vienas COVID-19 židinys Klaipėdoje: izoliuotis teko ir mokytojams, ir mokiniams | KaunoDiena.lt

DAR VIENAS COVID-19 ŽIDINYS KLAIPĖDOJE: IZOLIUOTIS TEKO IR MOKYTOJAMS, IR MOKINIAMS

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas pranešė apie dar vieną koronaviruso židinį Klaipėdoje. Šį kartą nustatyta, kad infekcija įsisuko į "Saulėtekio" progimnaziją.

Šioje mokymo įstaigoje COVID-19 virusas nustatytas vienai mokytojai. Dėl to vienos klasės mokiniai mokosi nuotoliniu būdu, aštuoni užsikrėtusios pedagogės kolegos saviizoliuojasi.

"Situacija yra valdoma, virusas neišplito. Mokyklos administracija bendradarbiauja. Naujų atvejų neturime", – trumpai ir aiškiai situaciją nušvietė R. Grigaliūnas.

Į koronaviruso sergamumo statistiką įtrauktas dar vienas asmuo, dirbantis "Klaipėdos energijoje". Užsikrėtusieji yra sutuoktiniai ir dirba toje pačioje įmonėje.

Antradienį Klaipėdoje nustatyti du nauji koronaviruso atvejai. Vieno infekuoto asmens kontaktų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai dar ieško, mat užsienietis tyrėsi privačiai. Tikimasi, kad su juo netrukus pavyks susisiekti.

Antrasis užsikrėtęs žmogus yra susijęs su jau ištirtu atveju.

Apie sergamumą gripu uostamiestyje kol kas žinių nėra.

"Gal jis pasislėpęs už kampo mūsų laukia. Dar šiek tiek ankstoka jam. Netrukus, kai pablogės orai, padaugės viršutinių kvėpavimo takų ligų. Čia nieko išskirtinio, kiekvienais metais taip yra. Tikimės, kad apsaugos priemonės, kurias dabar rekomenduojama taikyti, padės išvengti ir kitų užkrečiamųjų ligų. Pavasarį jos sumažino sergamumą šiomis ligomis apie 23–30 proc.", – patikino R. Grigaliūnas.

Klaipėdos departamento vadovas turėjo omenyje ne tik kaukių dėvėjimą, bet ir rankų dezinfekavimą bei plovimą, atstumo laikymąsi bei kontaktų su kitais žmonėmis mažinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Araw-araw lasing

Kazkokia nesamone, tai yra gerai surezisuota komedija (ar tragedija?)...

Kazkokia nesamone

Mokame socialini draudima, o paslaugu negauname, pas daktaru patekt beveik neimanoma, nuo kitu ligu dabar mirsta daugiau nei nuo koronos, bet vistiek ji aktualesne.

Atsibodo skaityt. Žmonės miršta nuo vėžio,į ligonines patekti neįmanoma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS