Darbai Tauralaukyje: atnaujintas eismas | KaunoDiena.lt

DARBAI TAURALAUKYJE: ATNAUJINTAS EISMAS

Rekonstrukcijos darbai Tauralaukyje pasistūmėjo į priekį – Klaipėdos g. jau leidžiamas eismas senąja tvarka. Tiesa, automobiliams kol kas teks riedėti ne asfalto, o žvyro ir smėlio danga. Galimybė taip važiuoti laikina – kai rangovams prireiks, automobilių eismas ir vėl bus ribojimas.

Klaipėdos ir Pajūrio g. ruožų rekonstrukcija prasidėjo gegužės pabaigoje. Sykiu įsigaliojo ir automobilių eismo ribojimai.

Maždaug mėnesį teko aplenkti Klaipėdos g. ruožą nuo Tauralaukio ir Klaipėdos g. sankryžos iki Pajūrio g. ir Klaipėdos g. sankirtos bei Pajūrio g. ruožą nuo Pajūrio g. ir Klaipėdos g. sankirtos iki Pajūrio g. ir Lazdynų g. sankryžos.

Eismas apylankos ženklais buvo nukreiptas šalutinėmis kvartalo gatvėmis.

Tačiau šiomis dienomis eismo ribojimai pašalinti.

"Važiuoti jau galima, toliau dirbama taip, kaip numatyta, pagal grafiką", – patikino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Tiesa, praėjusį penktadienį gyventojai, planavę vieškelį labiau primenančią gatvės dalį aplenkti apylankos keliais, ties Klaipėdos, Skroblų ir Apynių g. sankirta liko nieko nepešę – čia stovėjo eismą draudžiantis ženklas, tad žmonėms teko apsisukti ir grįžti iki jau atidaryto Klaipėdos g. ruožo.

Teigiama, kad čia eismo ribojimai – laikini. Jų prireikė dėl netikėtai įvykusios vandentiekio avarijos.

Pasak V.Švedo, dabar bus atliekami tokie darbai, kuriems nekliudys šalia riedantys automobiliai, tačiau prireikus vėl gali būti ribojamas eismas.

Tiesa, probleminė vis dar išlieka Pajūrio gatvė iki pat miesto ribos – čia darbai užėmę nemenką arterijos dalį, tad automobiliams tenka sutilpti siauroje važiuojamojoje gatvės dalyje.

"Klaipėda" jau rašė, kad projekto metu bus įrengiami inžineriniai tinklai, vėliau tvarkoma gatvės danga, numatoma ties Tauralaukyje esančiu prekybos centru įrengti keturšalę šviesoforinę sankryžą.

Bendra darbų vertė – daugiau nei 5 mln. eurų, projekto pabaiga žadama artėjančių metų antrąjį ketvirtį.

Tiesa, dar prieš prasidedant darbams, būta triukšmo dėl numatytų iškirsti ąžuolų šalia Klaipėdos gatvės.

Prieš pat projekto startą prie nupjauti pasmerktų ąžuolų rinkosi protestuotojai. Pasipiktinimą sprendimu naikinti brandžius medžius klaipėdiečiai išreiškė lietuvių liaudies dainomis apie ąžuolą, buvo renkami parašai.

Tiesa, medžių žmonėms išgelbėti nepavyko – jie iškirsti darbų pradžioje.

GALERIJA

  • Darbai Tauralaukyje: atnaujintas eismas
  • Darbai Tauralaukyje: atnaujintas eismas
  • Darbai Tauralaukyje: atnaujintas eismas
  • Darbai Tauralaukyje: atnaujintas eismas
  • Darbai Tauralaukyje: atnaujintas eismas
Radvilės Rumšienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

whatever

Čia ne kvartalo keliukas, o įvaža į miestą, nesvarbu, kad toliau dar netinkama infrastuktūra 4 eismo juostų keliui, bet šiektiek planuojama ir į priekį. Ar Reikia senais metodais pirma kelią nutiesti, poto atgal iškasti, kad vandentiekį pravesti, sulopyti ir vėliau svarsyti, kad gal visgi reikia platinti...

Nezabitauskas

Viskas logiška. Medžius nupjovė tam, kad kelią paplatintų, o kelią paplatino tam, kad medžius nupjautų.

Neumann

Specelei nuvėjeu pažėti nupjeutų medžių. Tik vienas iš tų 13 buvo išpuvuse šerdimi. Ir nežinau, ar tikrai ąžuolas. Visi kiti absoliučei sveiki.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS