Dėl darželių darbo Klaipėdoje – nežinia | KaunoDiena.lt

DĖL DARŽELIŲ DARBO KLAIPĖDOJE – NEŽINIA

Vasara jau čia pat, o vaikus auginantys klaipėdiečiai vis dar nežino, ar, prasidėjus atostogų metui, mažieji galės lankyti darželius. Iš sostinės dar negauta žinių, ar bus galima jungti to paties darželio grupes, vesti vaikus į kitą – budintį darželį ir kas pavaduos atostogausiančius ikimokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojus.

Nurodymų nesulaukė

Šiuos klausimus vakar virtualiai aptarė Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis ir uostamiesčio ikimokyklinių ugdymo įstaigų vadovai.

Iki pandemijos vasarą mieste veikdavo keli budintys darželiai, į juos savo mažylius atvesdavo dirbantys tėvai.

Kaip tai vyks šiemet, dar visiškai neaišku. Jokio nurodymo ar paaiškinimo nei Sveikatos apsaugos, nei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nepaskelbė.

Dabar kiekviename darželyje viena vaikų grupė kartu su darbuotojais sudaro atskirą socialinį burbulą. Pagal galiojančią tvarką, tokie burbulai tarpusavyje negali maišytis ar jungtis, kad neplistų užkratas.

Jeigu vasarą grupės sumažės, tėvai atves vos kelis vaikus, dirbti su tokiu mažu skaičiumi mažylių būtų neprotinga. Ar bus galima jungti vieno darželio grupes, dar nežinoma. Lygiai taip pat neaišku, ar bus leista jungti kelis darželius.

Rašys raštą

Budintys darželiai leisdavo atlaisvinti kitus, kuriuose vykdavo remontai. Be to, būtent taip būdavo galima išleisti atostogų visus metus dirbusius darželių darbuotojus.

Galutinių sprendimų įstaigų vadovai ir vicemeras nepriėmė, nes tai nėra jų kompetencijos dalykai.

Uostamiesčio savivaldybės administracijos darbuotojai ketina dar šią savaitę parengti užklausą, į kurią atsakymo tikisi iš centrinės valdžios atstovų.

„Su šiais klausimais jau reikėjo suktis vakar. Bet yra, kaip yra, kaltinti nėra ko. Per pastaruosius metus ne kartą susidūrėme su situacija, kai kažkokie sprendimai prieštaravo logikai“, – kalbėjo vicemeras A.Cesiulis.

Atostogaus mažiau

Nuotolinio pasitarimo metu paaiškėjo, kad kai kurių darželių vadovai jau žino – vasarą į grupes ateis apie 80 proc. vaikų. Galbūt ne visų ikimokyklinio ugdymo įstaigų situacija vienoda, bet, galima spėti, dalis ilgai nedirbusių tėvų neatostogaus ir naudosis proga užsidirbti.

Jeigu didžioji dauguma darželių veiks kaip iki šiol, kils kita problema, – suplanuotų atostogų teks išleisti darželių darbuotojus. Ar miesto savivaldybė ras papildomų pinigų sumokėti algas atostogaujančiuosius pakeisiantiems žmonėms?

„Aš prašiau darželių vadovus teikti protingiausius būdus, kaip spręsti šias problemas. Mano siūlymas, siekiant užtikrinti visų sveikatą, buvo jungti darželių grupes. Bet tėvai turėtų pristatyti pažymas apie tai, kad jie yra sveiki ir jau pasiskiepijo. Aš nesu specialistas, kalbu tik kaip paprastas žmogus. Tiesiog nesugalvoju kitų būdų. Kažkaip reikia tą dalyką spręsti. Sunku įsivaizduoti, kad šią vasarą jau būtų panaikinti bet kokie suvaržymai ir draudimai. Šiemet darželių darbo vasarą klausimas yra ypač aktualus. Nesiimu vertinti tam tikrų institucijų darbo, bet atsakymai reikalingi jau dabar“, – kalbėjo A.Cesiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Lina

Kiek darželio mokytojų persirgo Corona ir parnešė užkratą į namus? Yra statistika? Kiek tėvų sirgo,serga ir slepia šį faktą,kad vesti atžalą į darželį? Kiek mokyklos mokytojų dirbo visus metus nuotoliu ir vedė į darželį savo vaikus? Laukiate,kad darželio,nuo 2018 m.pervardintos auklėtojos į mokytojus imtų žudytis? Mobingo nepatiriam? Patyčias iš valstybės,tėvų? Mes- zombiai?Stebitės ko niekas nebesirenka profesijos? Ji nesvarbi? Bet kas gali auginti žmogų? Ar tikrai nereikia darželio mokytojoms atostogų? Nebijote,kad atsitiks tragedija ir kažkam pasimaišys protas?

tre

protingiausia butu vasara leisti lankyti tik dirbanciu tevu vaikus.. grieztai..ir susidarytu mazai einanciu.. o atostogos butinos.. dirbo darzeliai visa karantina.. neisleis taip, iseis zmones kitaip.. mastykit kur det vaikus pries juos gaminant.

Rima

1 mėn privalo uždaryti, reikalingi kasmetiniai, einamieji remontai. Du mėn.jungti grupes ir tiek, du mėn.vienas burbulas. O kad sako nereikia vasarą atostogų darb.tsi nusišnekat visiškai. Virtuvės, valgyklos darb.be atostogų. Teisingai pastebėjo, kas galėtų vaikus vestų visą parą ir per išeigines. Nedirba, bet vaikas darželyje ir dar paskutinį paima...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS