Dėl estakados statybų – naktiniai trikdžiai | KaunoDiena.lt

DĖL ESTAKADOS STATYBŲ – NAKTINIAI TRIKDŽIAI

Klaipėdiečiai nuo pirmadienio vakaro turėtų atidžiau rinktis kelius į pietinę miesto dalį. Dėl estakados statybos darbų iš dalies bus stabdomas eismas Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinėje sankryžoje.

Rangovai žada pradėti estakados polių konstrukcijų ardymo darbus. O tai gali užtrukti visą savaitę iki pat penktadienio.

Bendrovės "Kauno tiltai" statybos vadovas Aurimas Garbačiauskas aiškino, jog procesas užtruks dėl to, kad statybininkai vietoje turės ardyti pastolių konstrukcijas.

"Kol vyks ardymas, kranas lauks. Tuomet jis turės nukėlinėti konstrukcijas. Tuo metu ir teks riboti eismą žiedine sankryža. Bet tai vyks trumpais etapais – po 15–20 minučių. Kraną patrauksime ir tuomet automobiliai vėl galės važiuoti", – situaciją nupasakojo A.Garbačiauskas.

Dėl medžiagų tiekimo trikdžių neturime. Kol kas sėkmė objekto statytojus lydi.

Sankryžoje eismą valdys reguliuotojas. Vairuotojai iš anksto bus perspėjami apie eismo stabdymą.

"Jei žmonės norės, bus galima per Jakus apvažiuoti ir pasiekti pietinę miesto dalį", – pastebėjo A.Garbačiauskas.

Rangovai eismą pradės stabdyti pirmadienį nuo 21–22 val.

"Stengsimės kuo vėliau, kad netrikdytume eismo per patį piką. Darbai vyks iki 6 val. ryto", – paaiškino A.Garbačiauskas.

Estakados statytojai tikino, kad nuo numatytų grafikų neatsilieka.

"Viskas sekasi gerai, kol kas darbai vyksta pagal grafiką. Tai, ką buvome numatę 2021 metais padaryti, įvykdėme. Atlikta apie 40 proc. numatytų darbų. Žiemą taip pat vyksta konstrukciniai darbai. Pavasarį, nuo balandžio mėnesio, prasidės kelio konstrukcijos darbai, sankasos įrenginėjimas ir kiti dalykai", – pasakojo A.Garbačiauskas.

Dėl prekybos trikdžių su Kinija šios statybos nuostolių nepatyrė.

"Kojos mums Kinija nepakišo. Vasarą trūkinėjo metalo tiekimas, bet tai buvo rinkos krizė, su Kinija tai neturi nieko bendro. Dėl medžiagų tiekimo trikdžių neturime. Kol kas sėkmė objekto statytojus lydi", – tikino rangovų atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Aptverkit kaip nors visa sankasu teritorija. Zmones negali normaliai vaiksciuot, nukrist gali, padarykit pesciuju takas. Bezdauskas praso. :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS