Dėl investicijų į Klaipėdos uostą bus tariamasi su Japonijos įmonėmis | KaunoDiena.lt

DĖL INVESTICIJŲ Į KLAIPĖDOS UOSTĄ BUS TARIAMASI SU JAPONIJOS ĮMONĖMIS

  • 13

Japonijos įmonės kviečiamos aktyviau investuoti Lietuvoje ir dalyvauti Klaipėdos uosto plėtros projektuose, pranešė Susisiekimo ministerija.

Anot jos, dėl investicijų į Klaipėdos uostą su Japonijos institucijomis, pareigūnais ir pramonės atstovais tarsis susisiekimo ministras Marius Skuodis, kuris į šią šalį išvyko kartu su uosto vadovu Algiu Lataku.

Planuojami apsilankymai Nagojos ir Jokohamos jūrų uostuose ir su jų aptarti galimybes plėtoti glaudesnius tarpusavio ryšius tvaraus uostų vystymo, krovinių srautų per Klaipėdos uostą didinimo, skaitmenizacijos, inovacijų ir kitose srityse.

Vizito metu vasario 18–22 dienomis numatomi M. Skuodžio susitikimai su Japonijos žemės, infrastruktūros ir transporto bei turizmo ministru Tetsuo Saito, Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banko valdytoju Tadashiu Maeda (Tadašiu Maeda), verslo organizacijų „Keidanren“ ir „Sojitz“, vandenilio pildymo stotelių infrastruktūros vystytojus vienijančios „JHyM“ ir kitų įmonių atstovais, Lietuvos generaliniu garbės konsulu Japonijoje Shigehiru Komaru (Šigehiru Komaru).

Taip pat bus aptartos pagalbos Ukrainos infrastruktūrai atkurti galimybės.

Tokijuje M. Skuodis dalyvaus Lietuvos organizuojamame tarptautiniame renginyje „Trijų jūrų iniciatyva: galimybės regioniniam ir globaliam susisiekimui“, skirtame pristatyti Baltijos, Juodosios ir Adrijos jūras jungiančią Trijų jūrų iniciatyvą, kuriai pirmininkauja Lietuva, ir paskatinti Japonijos investicijas į strateginius šio regiono transporto infrastruktūros projektus.

Ministerijos duomenimis, 2022 metais prekybos apyvarta tarp Lietuvos ir Japonijos siekė 191 mln. eurų, o Japonija buvo 41-a pagal prekybos apimtį Lietuvos partnerė.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Rūteniui

na kas buvo pražuvo japonai patys tada nebuvo šventi norėdami mums įkišt reaktorių katrą pas save kaip pavojingą jau buvo uždraude. Na o japonai yra tikrai geriau už kiniečius + jų šalis yra reto proto vieta/kas japoniška -kokybiška../ Tik vietoj japonu neprasidečiau su dabartinės Lietuvos valdančiaisiais Vistiek viską šušiks ir išvoks:D:D

:)))

skuodai, tarkis iskart su ufonautais! ufonautai tikrai daugiau investuos

Romas

Tai kita uosto turisto šalis tūrėtų būti Australija ? Berods ten jis dar nebuvo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS