Dėl karo Ukrainoje sutrumpėjo Klaipėdos uoste besilankančių kruizinių laivų sąrašas | KaunoDiena.lt

DĖL KARO UKRAINOJE SUTRUMPĖJO KLAIPĖDOS UOSTE BESILANKANČIŲ KRUIZINIŲ LAIVŲ SĄRAŠAS

Dėl karo grėsmės apie dešimt kruizinių laivų vizitų iš maždaug 80 planuotų šį sezoną į Klaipėdą jau atšaukti, tvarkaraštis dar gali koreguotis tiek didėjimo, tiek mažėjimo kryptimi.

„Sezono pradžioje turėjome virš 80 suplanuotų vizitų, dabar turime apie 70. Nebegalime planuoti viso sezono iš karto, planuojame tik mėnesiais, nes situacija gali keistis ir keičiasi“, – BNS sakė Klaipėdos turizmo informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Gegužę vizitus į Klaipėdą atšaukė penki kruiziniai laivai.

Birželį Klaipėdoje laukiama apie trylika kruizinių laivų. Anot R. Savickienės, dar prieš savaitę jų planuota 15.

„Karas savo įtaką daro, kai kurios kruizinės kompanijos pakeičia maršrutą, atsisakydamos Baltijos šalių uostų, lankosi daugiau Skandinavijoje“, – teigė R. Savickienė.

Pasak jos, kruizinės linijos, nusprendusios nevykti į Klaipėdą, atsisako apsilankymų ir Latvijos, Estijos bei Lenkijos uostuose.

„Kuo daugiau minimos Baltijos šalys karo kontekste, kad mes galime būti sekantys, gali būti užpuolimai, tuo daugiau gaunama atsisakymų viešbučių sektoriuje ir turizmo agentūrose, dirbančiose su atvykstamuoju turizmu. Kiekvieną kartą toks truputį grėsmės momentas“, – sakė turizmo centro vadovė.

Anot R. Savickienės, stengiamasi skleisti žinią, jog Lietuvoje lankytis saugu, šalis yra NATO narė.

Gauname turistų paklausimų, kaip jaučiamės turėdami tokį kaimyną už 100 kilometrų.

„Gauname turistų paklausimų, kaip jaučiamės turėdami tokį kaimyną už 100 kilometrų. Klaipėdos atveju Kaliningradas artimiausias kaimynas. Kai kurie svečiai visai nereaguoja, kai kurių mes klausiame, kaip jie jaučiasi“, – sakė centro vadovė.

Dėl karo situacijos šiemet laivai atsisakė vykti į Sankt Peterburgo uostą, kai kurie vietoje šio uosto pasirinko sustoti Klaipėdoje.

Anot R. Savickienės, nepaisant pokyčių, 70 planuojamų šio sezono laivų yra skaičius, kokio Klaipėdoje nėra buvę.

„Bet kuriuo tas sezonas jau mums geras, palyginti su dviem laivais pernai, o užpraėjusiais – nė vieno. Tie laivai ir toliau atplaukinės, sezoną turėsime gerą. Dėl tų laivų džiaugiasi ir gidai, ir transporto įmonės, ir verslas, ir suvenyrų pardavinėjai iš viso regiono“, – teigė Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė.

Atsargiai Lietuvą renkasi ir kitomis transporto priemonėmis atvykstantys turistai. Pasak R. Savickienės, kelios vokiečių grupės atšaukė savo vizitus į Klaipėdą.

„Negeroji žinia padaro didelę įtaką. Turime tokių žinių, kad Vokietijoje nacionaliniu mastu siūloma susilaikyti kelionių į Baltijos šalis. Kaip mūsų Užsienio reikalų ministerija nerekomenduoja, pavyzdžiui, vykti į Baltarusiją, lygiai taip pat ir Vokietijoje esame girdėję apie tokias rekomendacijas“, – kalbėjo R. Savickienė.

Gairės: karas Ukrainoje, kruiziniai laivai, Klaipėdos uostas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS