Dėl keistos viešnios – įtarimai | KaunoDiena.lt

DĖL KEISTOS VIEŠNIOS – ĮTARIMAI

Dragūnų kvartalo rajone gyventojai ėmė nerimauti dėl keistų svečių. Įtarimų kilo dėl pusamžės moters, kuri vaikštinėjo po butus ir prašinėjo paramos.

Dragūnų kvartale į naujos statybos namus ne taip paprasta patekti, laiptinės yra rakinamos. Todėl prie buto durų išvydę nepažįstamą moterį, gyventojai sukluso – kodėl ponia lanko kiekvieną laiptinę?

Viena namo gyventoja atvykėlei davė maisto produktų.

Tačiau ponia toliau klebeno durų rankenas.

„Pas mus irgi buvo. Rankeną gal 10 minučių klibino“, – pasakojo kita klaipėdietė.

Šio kvartalo seniūnaitis Aurimas Mockus pabrėžė, kad skaitmenizacijos laikais dauguma paramos ieško kitais būdais.

„Jei yra taip blogai, kad reikia kitų žmonių paramos, rašyk feisbuke, nupasakok istoriją, paprašyk, ko konkrečiai tau reikėtų. Tikrai atsiras daugybė, kurie padės. Tačiau toks vaikščiojimas po butus, natūralu, kad kelia klausimų“, – kalbėjo seniūnaitis.

A. Mockus patikino, kad pastaruoju metu po Dragūnų kvartalo daugiabučius vaikščiojo tik parašus už politines partijas rinkę piliečiai.

„Bet rinkimai kada jau baigėsi. Niekas šiaip sau durų neklebena dešimt minučių. Labai panašu į lengvų aukų paiešką. Gal kažkas laiptinėje kokį nors vertingą daiktą paliko. O gal kokia senutė ką tik pensiją gavo. Paskui nutinka tokios istorijos, kai iš namų visos pensininkų santaupos dingsta. Esą į butą kažkas patikrinti skaitiklių atėjo ar pranešė, kad pensiją ne tokiais pinigais išmokėjo“, – garsiai svarstė A. Mockus.

Anot vieno gyventojo, neprašytų svečių elgesys labai gali būti panašus į apgaulės mėgėjus.

„Kiek teko su tokiais susidurti, tai – skameriai (sukčius, apgavikas, angl. scamer – A. A.)“, – tikino gyventojas.

Skameriai tai yra čyteriai (sukčius, apgavikas, ang. cheater – A. A.). Tik pirmieji veikia daugiau suplanuotai. Čyteriais jaunimas vadina tokius, kurie mulkina ieškodami lengvatikių. Nesuprantama, kodėl žmogus po butus vaikšto kaip į darbą. Būdų gauti paramą yra visokių. Ir nebūtina net vaikščioti. Teisėsauga turėtų pasidomėti“, – sakė seniūnaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

itarimai nepasitvirtino

o kol tas rankenas klebena ar negalima paskambinti i policija ir prie ko cia anglu reiksmes zodziai negi lietuviai jau uzmirso lietuvisku reiksme kad jeigu vagis tai vagis

o pist į galva nebandėt

kai duris atidarai su virtuviniu peiliu rankoj, yra skambučiai su kamera, gali ramiai per teliką pažiūrėti, kas skambina

"migracija"

nesibaigė .......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS