Dėl matuoklio be ženklo uostamiestyje – vairuotojų diskusijos | KaunoDiena.lt

DĖL MATUOKLIO BE ŽENKLO UOSTAMIESTYJE – VAIRUOTOJŲ DISKUSIJOS

Statybininkų prospekte atsiradęs greičio matavimo įrenginys sukėlė diskusijų. Vairuotojai ėmė ginčytis, ar matuoklis veikia, nes nėra jį žyminčio ženklo.

Įrenginys sumontuotas ant apšvietimo stulpo važiuojant Statybininkų prospektu Šilutės plento link.

Veikiausiai greitis turėtų būti matuojamas automobiliui nuvažiuojant.

Klaipėdiečiai socialiniame tinkle susiginčijo, ar matuoklis apskritai gali veikti, jei nėra kelio ženklo Nr. 636 „Automatinė eismo kontrolė“?

Vienas vairuotojas aiškino, kad jokių ženklų tam ir nereikia.

Kas ten ką galėjo nubausti, jei jis dar neveikia?

„Teisiškai prie radarų tas ženklas nėra privalomas. Yra jų veikiančių ir be ženklų“, – tvirtino neva tvarkas išmanantis klaipėdietis.

Tai iš karto išgąsdino kitus vairuotojus, kurie jau prašovė pro šį įrenginį neleistinu greičiu. Atsirado ir tokių, kurie ramino aistras, įtikinėdami, kad čia kabo muliažas.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis paaiškino, kad kelio ženklai absoliučiai privalomi visų rūšių tokiai įrangai.

„Ten dar ženklas nepakabintas. Kas ten ką galėjo nubausti, jei jis dar neveikia?“ – stebėjosi M. Poimanskis.

Marius Poimanskis. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kelio ženklu Nr. 636 žymima net greičio nematuojanti įranga, tačiau fiksuojanti, ar transporto priemonės turi galiojantį techninės apžiūros lapą, civilinės atsakomybės draudimą, ar sumokėtas kelių mokestis ir nustatytus pažeidimus perduodanti į Administracinių nusižengimų registrą.

Matuoklį Statybininkų prospekte perkėlė iš Molo gatvės, kur žiemą nėra didelio judėjimo.

O štai Statybininkų prospekte prašyta labiau apsaugoti čia esančią pėsčiųjų perėją.

Tačiau klaipėdiečiai stebėjosi tokiu sprendimu, nes šioje gatvėje yra įrengti greičio slopinimo kalneliai.

Prieš kurį laiką matuoklis atsirado prie prekybos centro BIG. Čia jo prašyta dėl greitį viršijančių automobilių skleidžiamo triukšmo.

Vairuotojai, manydami, kad išvažiuoja iš miesto, padidindavo greitį.

„O sunkvežimiai, net degant raudonos spalvos šviesoforo signalui, pralėkdavo sankryžą. Prašyta įrenginio dėl triukšmo ir eismo saugumo“, – pakeitimus priminė M. Poimanskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

to asilėli

Kai sumontuos tai ir matysis, kad ne fake, bus ryšio įranga ir t.t. Fake Klaipėdoj net keli pastoviai migruoja, tad nie ko pažeidinėt KET ir nereiks sysiot dėl to, kad nepažymėta.

>>ai

manau, ispejamasis kelio zenklas tai lobistu veilos rezultatas. vairuojanciam nei matuoklis ,nei zenklas neturetu rupeti. "lakstantys gudreivos"- tai jums viena- teisme uzgincijus nuobauda, - ar matuoklis laiku patikrintas(sertifikuotas.) be to ir vaizdo kamera su talpia atmintim nepakenktu,visada bus irodymas kokiu greiciu vaziavai.

Asilėli

Šiandien jis fake, o rytoj sumontuos veikiantį. Ženklą pastatys po pusės metų. Kai gausi pluoštą pranešimų apie pažeidimus, galėsi įrodinėti, buvo ženklas, ar ne.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS