Dėl namelio – į teismą: paaiškėjo, kad žinomas profesorius niekam neskolingas | KaunoDiena.lt

DĖL NAMELIO – Į TEISMĄ: PAAIŠKĖJO, KAD ŽINOMAS PROFESORIUS NIEKAM NESKOLINGAS

Žinomas klaipėdietis profesorius Algimantas Mečislovas Olšauskas, prieš Naujuosius metus pakliuvęs į nepavydėtiną padėtį, gali lengviau atsipūsti. Mokslininkas buvo paduotas į teismą, nes esą neatsiskaitė už sodo namelio pasistatymą. Tačiau ieškovas netikėtai atsiėmė ieškinį ir pareiškė jokių pretenzijų jam neturįs.

Dienraštis apie šią istoriją jau rašė ("Dėl namelio – į teismą", 2020 01 27, "Klaipėda").

Tada mokslininkas tikino pasiryžęs įrodinėti, kad jis niekam neskolingas, nors statytojai tvirtino priešingai.

Į teismą klaipėdietį padavė statybų bendrovė "Feltoma", kuriai A.M.Olšauskas esą nesumokėjo už pastatytą sodo namelį.

Teismas tada areštavo jam ir jo sutuoktinei priklausantį butą uostamiesčio centre.

Pagal oficialų susitarimą, beveik prieš šešerius metus bendrovė "Feltoma" įsipareigojo A.M.Olšauskui "Gulbės" soduose, Klaipėdos rajone, pastatyti 80 kv. m sodo namelį ir 40 kv. m garažą.

Klaipėdietis tikino, kad iš pradžių už darbus buvo suderėta 70 tūkst. litų (20,3 tūkst. eurų).

Tačiau statybos staiga pabrango 6 tūkst. eurų, kuriuos užsakovas atsisakė mokėti. Be to, kilo ginčas dėl darbo broko.

Praėjus lygiai penkeriems metams, statytojas kreipėsi į teismą. Jo ieškinyje teigiama, kad A.M.Olšauskas jam už darbus nesumokėjo nieko.

Iš teismo pernai rudenį A.M.Olšauskas gavo vykdomąjį raštą, kad jo butas areštuotas dėl skolos "Feltomai".

Mokslininkas pateikė sąskaitos faktūros originalą, kur parašyta, kad "Feltomai" jis sumokėjo 60,5 tūkst. litų, šalia yra ir bendrovės vadovo parašas, kuriuo jis patvirtino, kad pinigus gavo.

"Tai yra sąskaitos originalas, tokie originalai yra du, vienas – pas mane, kitas – pas jį. Ant savo sąskaitos faktūros jis savo parašo nepasirašė ir tą dokumentą be patvirtinimo, kad gavo iš manęs pinigus, pateikė teismui, todėl teismas ir areštavo mano turtą. Aš turiu ir banko išrašus, kur matyti, kad mokėjimus jam atlikau", – dienraščiui tvirtino A.M.Olšauskas.

Bylos nagrinėjimas teisme vyko kovo 3 d., kuriame ieškovas netikėtai atsiėmė ieškinį.

Tai patvirtino A.M.Olšausko advokatė Miranda Kunickienė: "Viskas gerai, mes laimėjome, jie ieškinį atsiėmė, visos laikinosios turto apsaugos priemonės panaikintos. Jie turbūt suprato, kad jų norai neteisėti."

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Zenonas 8 662 33770

O aš per Hipoteką įkeičiau 9 ha žemės kurios vertė buvo apie 400 000 lt, prie Klaipėdos, pasiskolinau 100 000 lt, iš fizinio asmens(tai numato baudžiamąją atsakomybę) kas mėnesį mokėjau po 1500 lt. Pardavęs butą, gražinau skolą per banką, tuo metu kai aferistas antstolis A.Selezniovas dar nebuvo pradėjęs jokių veiksmų. Su nusikalstama bendrininke teisėja V.Olcvikiene, kreditore sufabrikavo slaptą teismo posėdį, priteisė kokius tai sufabrikuotus procentus. Selezniovas sužinojęs, kad skola gražinta, taip ir parašė, "kadangi skola gražinta" žemės vertė nuo 100 000 lt nukainuojama iki 40 000 lt. Ir atidavė žemę kreditorei, pinigus išsidalijo. Kur kas matė, kad kas duotų 100 procentų žemės vertės paskolą, reiškia jau žemė kainavo mažiausiai 200 000 lt. Aš teigiu, kad teisėja V.Olcvikienė, antstolis A.Selezniovas priklauso nusikalstamai teisininkų gaujai. Likau be žemės, be buto, be pinigų, štai kur įteisinta mafija. Būtų Henytė, nors pusę susigrąžinčiau, o dabar galai vandenyje.

Pagarba

Nesutinku, turi buti teisingumas, draske zmogu neteisingai, gerai, kad issilavines ir turejo sveikatos bei popierius. Firma ir jos vadovas turi buti atsakingi, nejaugi taip liks nenubausti? O Profesoriui PAGARBA!

bauda

uz toki bajeri firmai turetu pareit desimteriopo dydzio bauda, nes skundo atsiemimas nieko nekeicia, gali taip visus skust, kazkas vistiek bus dokumenta pametes ir darkart zmogu nureketuosi. turi but bausme, kad nebesinoretu to kartot
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS