Dėl naujos partijos Klaipėdos taryboje – neaiškumai | KaunoDiena.lt

DĖL NAUJOS PARTIJOS KLAIPĖDOS TARYBOJE – NEAIŠKUMAI

Nors dar prieš mėnesį paskelbta apie Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio partijos įkūrimą, paaiškėjo, kad iki šiol naujoji politinė jėga neįregistruota Registrų centre. Tuo bandoma paaiškinti, kodėl Klaipėdos tarybos frakcija „Laisvė ir teisingumas“ nepareiškė ketinimų keisti frakcijos pavadinimo.

Kur ta „Nemuno aušra“?

Per pastarąjį Klaipėdos tarybos posėdį nepateiktas joks politinis pareiškimas dėl kokių nors permainų frakcijos „Laisvė ir teisingumas“ pavadinime.

Frakciją sudaro septyni deputatai, kurie nors nėra partijos „Laisvė ir teisingumas“ nariai, bet rinkimuose dalyvavo ir į tarybą pateko kaip nepartiniai, įtraukti į šios partijos sąrašus.

Jų vedlys buvo R. Žemaitaitis, kuris prieš mėnesį paskelbė įkūręs naują partiją jau kitu pavadinimu.

Lygiai prieš mėnesį atsirado politinis darinys būtent Klaipėdoje.

Socialiniame tinkle politikas tuomet parašė, jog jis dabar yra partijos „Nemuno aušra“ pirmininkas, ir gyrėsi, kad prie naujosios politinės jėgos prisijungė per 3 tūkst. žmonių, tarp jų – daugybė klaipėdiečių.

Praėjo jau mėnuo po naujos partijos įkūrimo, bet taip ir nepaaiškėjo, ar klaipėdiečiai tarybos nariai, į tarybą patekę vedini R. Žemaitaičio su ankstesnės partijos vėliava, juo seks ir toliau.

Jei taip, kaip turėtų būti pervadinta jų frakcija?

L. Šukytė-Korsakė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vicemerė – lakoniška

Naujosios partijos pirmininko pavaduotojos, Klaipėdos vicemerės Linos Šukytės-Korsakės pasiteirauta dėl miesto tarybos frakcijos „Laisvė ir teisingumas“ perspektyvų, nes per mėnesį taip ir nebuvo viešai pareikšta politinė pozicija.

Jūsų minima politinė partija nėra įregistruota Registrų centre.

L. Šukytės-Korsakės paklausus, ar tai reiškia, kad minėti politikai atsisako šlietis prie naujos politinės jėgos ir jie liks partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovais, moteris buvo itin lakoniška: „Informuoju, kad jūsų minima politinė partija nėra įregistruota Registrų centre.“

Pasiteiravus, kaip ji vertina partijos vedlio R. Žemaitaičio neseniai viešai išsakytas mintis apie tai, kad perduotų „koordinates, kur sprogdinti“, ir ar tai dera su politine etika bei partijos linija, kuriai atstovauja, politikė vėlgi nedaugžodžiavo: „Seimo nario R. Žemaitaičio pasisakymų nevertinu ir nusišalinu.“

Garsėja keistais pareiškimais

Per savivaldybių ir merų rinkimus šiemet R. Žemaitaitis pretendavo į Klaipėdos mero postą, bet į antrą turą nepateko, tačiau net septyni tuometės jo partijos bendražygiai tapo uostamiesčio tarybos nariais.

Nors R. Žemaitaitis po balsavimo ir buvo pirmasis sąraše, Klaipėdos tarybos nario mandato galiausiai atsisakė ir liko Seime.

Apie R. Žemaitaitį visa Lietuva ir pasaulis šį pavasarį išgirdo po jo skandalingų pareiškimų žydų klausimu.

Tada tuometės politiko partijos nariai Vilniuje sureagavo žaibiškai ir tuoj pat atsiribojo nuo parlamentaro kalbėjimų, tačiau klaipėdiečių pozicija liko ne visai aiški.

Klaipėdos vicemerės postą užimanti L. Šukytė-Korsakė tada pabrėžė, kad antisemitiniai pasisakymai tiesiog yra tik „gerbiamo Seimo nario nuomonė“.

GALERIJA

  • L. Šukytė-Korsakė.
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Laukiame

Svarc pasiimk savo raudona veliava ir ding is Lietuvos !

>gėda

von iš čia berete Amžinai priskrenda va tokiu konsersmirdukų kur bent kiek žmonės diskutuoja. I nieko doro negal tik šikt į smegenis

gėda Klaipėdai

Tai Nemuno saulėlydis,Nemuno aušra prasideda pas batką,cha cha cha...tokių brudų nerenkame,antisemitas lai von eina iš seimo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS