Dėl politikės kelionės į Briuselį – klausimai: ką už valdiškus pinigus ji veikė užsienyje? | KaunoDiena.lt

DĖL POLITIKĖS KELIONĖS Į BRIUSELĮ – KLAUSIMAI: KĄ UŽ VALDIŠKUS PINIGUS JI VEIKĖ UŽSIENYJE?

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rasa Petrauskienė šiuo metu dairosi Briuselyje. Konservatorės kelionė į Europos Parlamentą užkliuvo kai kuriems rajono gyventojams, mat valdininkė pasiprašė šešių dienų komandiruotės. Piktinamasi, kad už valdiškus pinigus į užsienį išvykusi R.Petrauskienė esą galbūt tik pramogauja.

Berlyne – nuotrauka feisbukui

"Gerbiama administracijos direktoriaus pavaduotoja R.Petrauskienė iki gruodžio 2 d. yra komandiruotėje Briuselyje. Ar ji ten sprendžia svarbius su savivaldybe susijusius klausimus? Abejojame. Kiek žinome, ten konservatorių organizuojama pramoginė, pažintinė kelionė, į kurią kviečia profesorius Liudas Mažylis. Kelionė apmokama organizatorių lėšomis, tai gal ir viskas puiku. Bet mūsų gražuolė – komandiruotėje Briuselyje. Tai reiškia, kad jai visą laiką mokamas atlyginimas, plius komandiruotpinigiai. Beje, nuo pat šeštadienio, nors fotografija feisbuke rodo, kad ji savaitgalį leido Berlyne", – piktinamasi daugybei žiniasklaidos priemonių išsiųstame laiške, pasirašytame Žemės Kirmėlės vardu.

Anonimas pastebėjo, kad žmonės, dalyvaujantys tokiose kelionėse, dažniausiai išeina atostogų.

"O ponia R.Petrauskienė nėra kvaila. Kam naudoti atostogas, jei gali būti komandiruotėje, gauti pinigus ir dvigubą apmokėjimą savaitgalį, o po to, matyt, sutaupytas atostogas ir papildomus pinigus panaudoti šventiniu laikotarpiu. Na, nėra kvailių šiais laikais. Kiek pamename, ponia Rasa norėjo išvalyti seną pelkę, bet, matyt, pati įklimpo ir jau grimzta šitame liūne. Tiek ir liko iš skambių žodžių, etiško elgesio ir kitų elito kalbų. Gal čia turėtų susidomėti ir etikos komisija?" – įtarimus žarstė gyventojas.

Rajono pavedimų neturi

Į dienraščio "Klaipėda" skambučius tarnybiniu mobiliuoju telefonu antradienį R.Petrauskienė neatsiliepė.

Klaipėdos rajono savivaldybės tinklalapyje skelbiama, kad administracijos direktoriaus pavaduotoja iki gruodžio 2 d. yra komandiruotėje Briuselyje.

Vadinasi, valdininkė tikrai šiuo metu gauna atlygį, taigi, dirba, tad į skambučius turėtų atsiliepti.

Tačiau vietoj R.Petrauskienės į nemalonius klausimus atsakinėti turėjo savivaldybės administracijos direktorius Justas Ruškys.

Direktorius patvirtino, kad R.Petrauskienė į komandiruotę pasiprašė nuo lapkričio 27 iki gruodžio 2 d.

"Gruodžio 3 dieną ji turėtų būti darbe. Ne, Briuselyje ji pavedimų neturi. Bet ji buvo gavusi asmeninį kvietimą vykti į šią kelionę. Ji kuruoja savivaldybės bendradarbiavimo klausimus su kitais regionais, tad ir pasiprašė komandiruotės vizitui į Briuselį. Jos prašymui buvo pritarta", – paaiškino J.Ruškys.

Justas Ruškys: aš nemanau, kad jai šiuo metu atostogos. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Už dieną – 61 euras

Kiek kainuos ši valdininkės kelionė rajono biudžetui?

"Ji neprašė apmokėti viešbučių išlaidų komandiruotės metu, nekainuos ir pati kelionė. Kiek pamenu, jai gali būti mokami tik dienpinigiai. Ir jie nedvigubėja priklausomai ar tai darbo, ar poilsio diena. Jei gerai pamenu, 60 eurų dienai", – patikino J.Ruškys.

Vykstantiems į Belgiją mokama 61 euro dienpinigių suma.

Išeitų, kad už šešias kalendorines dienas, kurių nedirbo tiesioginiame darbe, R.Petrauskienė gaus 366 eurus.

"Aš negaliu vertinti kito žmogaus etikos ribų. Ji turėtų pati vertinti", – į gyventojų iškeltą klausimą apie etiką atsakė J.Ruškys.

Darbe lauks pokalbis

Vis dėlto pats administracijos direktorius tikino, kad, R.Petrauskienei grįžus iš komandiruotės, teks su ja pasikalbėti.

"Kiekvienas mes turime pateikti ataskaitą, paaiškinti, kas nuveikta komandiruotėje. Tada ir kalbėsimės. Bet asmeniškai manau, kad pats vizitas į Briuselį nėra blogas dalykas. Juk artėja nauji europinių išmokų periodai. Kyla diskusijų, ar bus skiriamos lėšos lietaus nuotekoms įrengti. Yra ir kitų finansavimo smulkių klausimų. Aš nemanau, kad jai šiuo metu atostogos", – nuomonę išsakė J.Ruškys.

Administracijos direktorius prasitarė, kad prieš pat kelionę į Briuselį R.Petrauskienė atostogavo.

"Gyvai neteko pabendrauti. Vadinasi, reikės pasikalbėti, kaip susiklostė ši situacija. Ar čia teisingas kelias, ar mes turėtume pasitaisyti? Aptarimas tikrai bus", – akcentavo J.Ruškys.

Rinkosi partijos bičiuliai

Europos parlamentaro L.Mažylio padėjėja Rasa Zozaitė neslėpė – į susitikimą su parlamentaru Briuselyje išvyko 42 keliautojai.

"Daugiausia tai – regionų atstovai, kurie prisidėjo prie rinkimų kampanijos", – patvirtino L.Mažylio padėjėja.

Istorikas, profesorius L.Mažylis rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvavo kaip Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) atstovas.

R.Zozaitė aiškino, kad delegacijos iš Lietuvos tikslas – aplankyti Briuselį ir susitikti su parlamentaru L.Mažyliu.

Padėjėja negalėjo atsakyti, ar numatyta kokių nors kitų prasmingų susitikimų, kurie būtų susiję su regionų problematika.

"Jie važiuoja autobusu, tad jiems teko pervažiuoti visą Lenkiją ir Vokietiją. Manyčiau, kad šį vakarą dar jie liks nakvoti Briuselyje, bet toliau jie turės paskubėti, nes laukia ilga kelionė namo", – antradienį kalbėjo politiko padėjėja.

Antradienį L.Mažylio susitikimui su svečiais buvo numatyta nedaug laiko – nuo 15.30 val. iki 17 val.

Priežastis: į komandiruotę Klaipėdos rajono politikė vyko konservatorių atstovo L.Mažylio kvietimu. Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Numatytas vizitas į Europos Parlamentą. Tačiau ar bus galimybė kitiems susitikimams, neaišku. Tai priklauso, ar bus kitų vizitų, ar bus laisva salė", – svarstė R.Zozaitė.

Ji patikino, kad didesnioji dalis keliautojų yra iš Vakarų Lietuvos. "Kiek aš žinau, didžioji dauguma – tos pačios partijos atstovai", – patikino R.Zozaitė.

Yra turizmo specialistė

Viešai prieinamuose šaltiniuose nurodoma, kad uostamiesčio "Žemynos" gimnaziją ir Klaipėdos universitetą baigusi rekreacinės veiklos specialistė R.Petrauskienė TS-LKD partijos narė yra nuo 2006 m..

2008 m. buvo paskirta TS-LKD Vakarų regiono koordinatore, nuo 2012 m. – TS-LKD Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkė. 2015–2019 m. Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje buvo TS-LKD frakcijos seniūnė.

2008–2016 m. talkino politikų Agnės Bilotaitės ir Arvydo Anušausko komandoms, 2012–2019 m. buvo Europos Parlamento nario Algirdo Saudargo patarėja.

2019–2020 m. 2016–2020 m. kadencijos Seimo nare. Buvo išrinkta vienmandatėje Gargždų apygardoje ir pakeitė Seimo narį Bronių Markauską, šiam tapus Klaipėdos rajono meru.

Malonių epitetų kupinoje politikės asmeninėje interneto svetainėje nurodoma, kad pagrindinis jos veiklos tikslas − ne politika ar politikavimas, o maksimali nauda Klaipėdos rajonui, jo žmonėms ir visai Lietuvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (46)

Ir buvau, ir mačiau

Tegul nejuokina pasaulio, vykau į tą ekskursiją. Labai nemaloni persona. Ypatingai save reklamavo, arogantiška. Ir noriu pasakyti, kad mes vykome su kvietimais, bet savo atostogų sąskaita. Kokia komandiruotė galima, jeigu tai buvo pažintinė kelionė. Neturėjo ji jokių susitikimų. O ir profesorių kalbino tik fotografuotis. Štai taip švaistimi pinigai. Mero ir adimintracijos direktoriaus vietoje nemokėčiau jokios komandiruotės. Ji net nevisada kartu su grupe keliavo, o su drauge gastroliavo ir grupei kėlė problemų.

opa

pala, ar ne ji kandidatavo į seimą kartu su Gražuliu, bet Gražulis laimėjo? Kas tuose Gargžduose darosi.... vienas už kitą geresni kandidatai. Abu "tipo" gražūs, bet nelabai tinkami švelniai sakant...

ManyČiau

Ar ji Rasa pagyrūnė, piaRčikė yra politikė? Jei LT tokie subinkraipiai yra politikai gaila Lietuvos. Ji tuščia, ji nulis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS