Dėl stintų pametė galvas? | KaunoDiena.lt

DĖL STINTŲ PAMETĖ GALVAS?

Laimikio ištroškę stintautojai apgulė krantines. Nors žvejai kol kas negali pasigirti itin gausiu laimikiu, entuziazmo nepraranda – stintų žvejyba dar tik įsibėgėja, o ir žuvys nemažos. Krantinėse gyvenimas tiesiog verda. Šiomis dienomis būta net ir į vandenį įkritusio žvejo gelbėjimo operacijos.

Petys į petį

Įsibėgėjus gruodžiui vis daugiau žvejų traukia į stintų žvejybą. Gausūs būriai meškeriotojų keltais keliasi į Smiltynę, kur kiekvienas ieško sau sėkmingos žvejybos vietos.

Vis garsiau sklindant žiniai apie "pajudėjusias" stintas, ypač daug žmonių į žvejybą išsiruošė savaitgalį. Itin vėjuotą ir maloniu oru nelepinusį šeštadienio vakarą meškeriotojų buvo tiek daug, kad jiems teko stovėti tiesiog susirėmus petys į petį.

Kai kurie žvejai taip viliojančio žiemiško laimikio atkako net iš Kauno, Vilniaus ar kitų miestų.

Laimikis nestebina

Vis dėlto šeštadienį ir sekmadienį žvejojusieji laimikį vertino šmaikščiai – žvejų daugiau nei stintų. Sekmadienio naktį Smiltynėje netoli Naujosios perkėlos žvejojusieji pasakojo ištraukę apie kilogramą žuvelių.

"Kol kas stintų tikrai nėra daug, labiau pramogai, o ne stalui tokia žvejyba, tačiau reikia pripažinti, kad stintos tikrai nemažos, gražios", – situaciją apibendrino žvejys Rimvydas.

Vyras pasakojo, kad žvejai agurkais kvepiančias žuvis vilioja įvairiais masalais, tačiau kol kas išskirtinai gausiu laimikiu niekas pasigirti negali.

Gelbėjo žvejį

Vis dėlto krantinėse veiksmo nestinga. Šį savaitgalį būta ir ne itin linksmų incidentų.

Sekmadienio naktį nuo krantinės Smiltynės pusėje, ties Naująja perkėla, kiek paėjus į dešinę pusę, į vandenį įkrito žvejys.

Pasak liudininkų, pavojingas incidentas baigėsi laimingai ir nė neprireikė kviesti gelbėjimo tarnybų. Tą vakarą į gana sraunų vandenį įpuolusį žvejį netruko pastebėti kiti meškeriotojai.

Įvykį mačiusieji pasakojo, kad vyrai nuleido į nelaimę patekusiam žmogui gelbėjimo ratą ir netruko iškelti nelaimėlį iš vandens.

Gelbėjimo operaciją atlikę žvejai suskubo nurengti vandeniu jau prisipildžiusį vyro kombinezoną, skubiai įsodino žmogų į automobilį, ir vyras buvo išgabentas.

Ant kranto likę žuvautojai gyvai aptarinėjo įvykį. Kai kurie svarstė, kad galbūt į vandenį įkritęs žvejys buvo neblaivus.

Kiti niršo, kad dėl tokių atvejų gali būti sumanyta pradėti drausti žvejybą meškeriotojų taip pamėgtose vietose ir ragino vieni kitus būti budriems, laikytis būtinų saugumo priemonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Isgamoms rusams

Cemodan , vokzal , rosija. Ten galesit savo clebarezka darinet kiek norit. O dabar ausis nuleidziat ir tylit

Mėgėjas

Kažkodėl rusai tuos ,,atchodus" ypač mėgsta

To Mariakas

Tu išgama vieną dieną paspringsi su lietuvišku sudu net neabejok
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS