Dėl stipraus vėjo Klaipėdos uoste ribojama laivyba, ugniagesiai šalina medžius nuo kelių | KaunoDiena.lt

DĖL STIPRAUS VĖJO KLAIPĖDOS UOSTE RIBOJAMA LAIVYBA, UGNIAGESIAI ŠALINA MEDŽIUS NUO KELIŲ

Ketvirtadienį šalyje vyraujant stipriam snygiui ir vėjui, Klaipėdos uoste ribojama laivyba, o ugniagesiai vyksta šalinti ant kelių virstančių medžių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos duomenimis, nuo 6 ryto iki 15 val. buvo gauti 26 iškvietimai pašalinti nuvirtusius medžius, daugiausia Vakarų Lietuvoje – Palangoje, Klaipėdoje, Šilutėje. Pavieniai atvejai fiksuoti ir Lazdijų bei kituose rajonuose.

Kaip BNS informavo Klaipėdos uostas, laivyba uoste ribojama nuo trečiadienio vakaro. Ketvirtadienio rytą vėjo stiprumas uoste siekė 20 m/s, gūsiais – iki 26 m/s. Naktį uoste fiksuotas 30 m/s stiprumo vėjas. Ketvirtadienį vakarop vėjo greitis siekė apie 21 m/s.

Apie 15 val. išplaukti iš uosto laukė trys, įplaukti – vienas laivas.

Dėl didelio vėjo ugniagesiai iškvietimų sulaukė dar naktį, daugiausiai Vakarų Lietuvoje, vienas medis Klaipėdoje buvo užvirtęs ant keturių automobilių.

Sinoptikai dėl sudėtingų oro sąlygų ragino ketvirtadienį atidėti nebūtinas keliones.

Ketvirtadienio dieną dėl lijundros sudėtingiausios eismo sąlygos yra Alytaus rajone, pranešė Eismo informacijos centras.

Taip pat sudėtingos sąlygos rytų Lietuvoje: Anykščių, Utenos, Rokiškio, Molėtų, Širvintų, Ignalinos rajonuose. Likusioje šalies dalyje valstybinės reikšmės keliai šlapi, vietomis padengti pažliugusiu sniegu, provėžoti, slidūs.

Kiek geresnė situacija Klaipėdos, Šiaulių, Tauragės apskrityse, čia slidūs tik mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai.

Anot kelininkų, šalyje dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau dėl snygio kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sluoksniu, todėl vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelių būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ketvirtadienio popietę beveik visoje šalyje vyravo teigiama temperatūra, lyja lietus, tik šiaurės rytiniame šalies pakraštyje fiksuoti 2 laipsniai šalčio.

Storiausia sniego danga susidariusi šiaurės rytiniuose šalies rajonuose – iki 14-17 cm.

Stipriausi vėjai stebėti vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose, gūsiais iki 15–20 m/s, tačiau pasitaiko pavienių pūstelėjimų iki 24–25 m/s.  Vėjas ketvirtadienio vakarą dar išliks stiprus, ypač vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose, tačiau per penktadienio naktį ir rytą pamažu nurims.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

> Normalus oras, puiku čia

Kažkas iš ligoninės pabėgo...

Cha

jo jo, virsta medžiai todėl visus medžius reik iškirst :D) Čia tas pats kaip Gentvilioko kovojimas su medžio kirvarpom(vadinamu topografu) t.y. jei vabalas graužia kokias dvi egles tai reik iškirst visą girią plikai :D)

Normalus oras, puiku čia

Sabuty.ė be krūtų, moja sparčiai paltuku. Ir nors jai 42, lips į medį, ten saugu. Pasikvies ji Erikutę, plačiažiaunę prostitutę. Ir abi lauks vokiečių, gal iš jų gaus nors skruzdžių. Įsidės po dvi į klyną ir vaidins, kad ten sutino. Eis pro šalį patrulys ir abiems joms pakasys. Su pasenusius bananu pravalys abiems analus. Ir tada atbėgęs Joris susikraus abi į roges. Jas nuveš į gūdų mišką, kad Klaipėdos neapmyžtų. Ir sugrįžęs į namus Lukreciukui by.į grūs. Nesvarbu, kad ji sesuo. Kieme juk jau ne ruduo. O greta yra KU, ten vaidina KAKATU. Ir bus vėl gražus duetas. Trans.estitai be bilietų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS