Dėl tekančio vandens delfinariume – nerimas | KaunoDiena.lt

DĖL TEKANČIO VANDENS DELFINARIUME – NERIMAS

Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume apsilankę klaipėdiečiai nustebo išvydę pro lubas besisunkiantį vandenį. Žmonėms kilo klausimų ne tik dėl dar ne taip seniai atliktos rekonstrukcijos kokybės, bet ir dėl lankytojų saugumo. Muziejaus atstovų teigimu, nerimauti pagrindo nėra.

Balandžio pradžioje jūrų gyventojų pamatyti atvykę žmonės susirūpino pastate įrengto akvariumo būkle.

"Lankantis delfinariume pasidarė graudu ir pikta matyti per pirmo aukšto lubas ties plaukiojančiais delfinais bėgantį vandenį. Lankytojams stebint, vandenį įnirtingai valė valytoja. Jis sunkėsi iš arenos viršaus. Kiek pamenu, po atlikto remonto dar nepraėjo nė metai. Turbūt rangovo garantija vis dar galioja? O gal čia, kaip ir perkant turguje, garantijų nebūna?" – klausė klaipėdietis Antanas.

Klaipėdos jūrų muziejaus-delfinariumo Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vedėja Nina Puteikienė patikino, kad lankytojams nerimauti nereikėtų.

"Norime patikinti, kad delfinariumas tikrai negriūva, ir pavojaus nei gyvūnams, nei lankytojams nuotraukoje užfiksuoti defektai nekelia. Problema bus išspręsta iki gegužės. Vandens surinkimas nėra susijęs su baseinu. Vanduo prasisunkia pro vandens surinkimo trapą, įrengtą grindyse šalia baseino. Delfinams plaukiojant, šiek tiek vandens nuolat išsilieja pro baseino kraštą. Lietuvos jūrų muziejus atsiprašo, kad išryškėjęs defektas sukėlė lankytojui nerimą. Siekiame, kad problemos būtų išspręstos ir neestetiški defektai lankytojų netrikdytų", – situaciją komentavo N.Puteikienė.

Pastato rekonstrukciją 2014 m. atliko bendrovė "Kortas".

Sutartyje numatyta, jog garantija atliktiems darbams galioja 5 metus po rekonstrukcijos.

"Kadangi garantija baigiasi tik šių metų pabaigoje, atsiradę defektai bus tvarkomi iš garantinių lėšų", – teigė N.Puteikienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

VarvaRaVarva

D.O.L.B.A.J.O.B.A.S

Naglis chuliš lyja

Skylę padarė delfinas ir jo draugas vandeninis kirstukas. ją gali užtaisyti tik ruonio taukai sumaišyti su ninos kūšplaukiais. deja apsisioti netinka, todel teks gyvent su skyle pastačius taziką. gal dar kas paaukos centa viena kita.

LKL to varvekliui

Jeigu tau taip įdomu ar iš Puteikienės varva,tai kokios problemos,pakišk galvą po sijonu ir pamatysi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS