Planai dėl uostamiesčio gatvių pakibo ore? | KaunoDiena.lt

PLANAI DĖL UOSTAMIESČIO GATVIŲ PAKIBO ORE?

Klaipėdos rytinės dalies B teritorijos susisiekimo infrastruktūros vystymo planavimas kelia nemažai aistrų. Kol kas nepavyksta pasistūmėti iš koncepcijos stadijos, tad procedūras nuspręsta pristabdyti.

Teritorijos tarp Pajūrio g., kelio A13, Liepų g. ir Dangės upės susisiekimo infrastruktūros vystymo specialiojo plano rengimą nuspręsta kuriam laikui sustabdyti.

"Kol kas nesame užbaigę bendrųjų sprendinių formavimo, tai yra koncepcijos, stadijos", – dabartinę plano rengimo padėtį apibūdino Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėja Mantė Černiutė-Amšiejienė.

Pašnekovės teigimu, plano rengimo sutarties vykdymas bus sustabdytas porai mėnesių. Toks sprendimas priimtas todėl, kad nesutariama dėl koncepcijos, esama neatitikties dabartiniam ir būsimam miesto bendrajam planui.

Daugiausia klausimų kyla dėl numatomos gatvių trajektorijos.

"Labai didelė tos teritorijos dalis yra privati žemė – žemės ūkio paskirties žemė, kuri po truputį vis virsta į gyvenamąją. Žinoma, tos nuosavybės turėtojai turi labai didelių lūkesčių ir į bet kokį gatvės trajektorijos pakrutinimą yra labai jautriai reaguojama", – paaiškino M. Černiutė-Amšiejienė.

Todėl, vertinant visas aplinkybes, nuspręsta palaukti, kol bus baigtas bendrojo plano keitimas, ir tik tada detalizuoti šio specialiojo plano sprendinius.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Blinda

Kaip žemės ūkio paskirties žemė, po truputį vis virsta į gyvenamąją?

Vieta

Prie technikumo Liepų g. Kitoje pusėje,kur vystomas Šanchajus

Onanimas

"B teritorijos susisiekimo infrastruktūros vystymo planavimas..." Kas čia, bilijadj, per formuluotė?! Jūs ten prispangę rašote? Aš penkias dešimtis metų Klaipėdoje, bet tokios teritorijos dar negirdėjau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS