Dėl uostamiesčio ugdymo įstaigų vadovų atrankos – nežinomybė | KaunoDiena.lt

DĖL UOSTAMIESČIO UGDYMO ĮSTAIGŲ VADOVŲ ATRANKOS – NEŽINOMYBĖ

Dar pernai gruodį baigėsi dalies uostamiesčio ugdymo įstaigų vadovų kadencijos. Kai kurie jų dalyvavo konkursuose, kad galėtų užimti turėtas pareigas, ir juos laimėjo. Tačiau dalis mokyklų nuolatinių vadovų neturi iki šiol, nes kai kurie konkursai dar net nepaskelbti.

Senokai baigėsi Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro direktoriaus Alekso Bagdonavičiaus kadencija.

Dienraščio žiniomis, pirmasis konkursas į šias pareigas neįvyko, nes nebuvo tinkamų kandidatų.

Pats A.Bagdonavičius dar vieną kadenciją centrui vadovauti nepanoro. Jis eis šias pareigas, kol bus paskelbtas naujas konkursas.

"Šiuo metu vėl yra paskelbtas konkursas į Karalienės Luizės jaunimo centro direktoriaus, kurio kadencija pasibaigė jau pernai, vietą. Konkursas paskelbtas ir į "Aukuro" gimnazijos, ir į Tauralaukio progimnazijos vadovų vietas, taip pat – į "Vėtrungės" gimnazijos direktoriaus postą. Beje, ši mokykla nuolatinio vadovo neturi jau beveik metus. Iki šiol į "Vėtrungės" gimnazijos direktoriaus vietą net nebuvo skelbtas konkursas", – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė.

Tiesa, vadovauti "Aukuro" gimnazijai dar anksčiau buvo pareiškę norą du pretendentai, bet dėl kažkokių priežasčių jie neatvyko į konkursą.

Dokumentai į šiuos konkursus priimami iki rugsėjo 7 ir rugsėjo 14 d.

Galimas dalykas, kad konkursai vyks tik spalio mėnesį. Taigi viskas dar ilgokai užsitęs.

Permainos tebelaukia "Litorinos" mokyklos, kurios direktorė Edita Andrijauskienė dar pernai gruodį vadovo vietą laimėjo Telšiuose, lopšelyje-darželyje "Žemaitukas".

Ji ten darbuojasi nuo sausio 2 d. Kas vadovaus "Litorinos" mokyklai, lig šiol neaišku.

Dalis mokyklų ir darželių vadovų pasitraukė iš pareigų, nelaukdami kadencijos pabaigos, vieni – dėl sveikatos problemų, kiti – dėl kitų priežasčių.

Ugdymo įstaigų vadovų kadencija buvo nustatyta penkeriems metams.

Kai kurie vadovai, laimėję konkursus, vėl grįžo į savo pareigas.

Klaipėdos mieste yra 94 ugdymo įstaigos, iš jų 47 – ikimokyklinės, jose daugiausia ir numatoma vadovų pasikeitimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Klaipėdietis

Mokyklos turi dirbti, o ne egzistuoti. Kokia mokykla be vadovo? Su vadovų kadencijų įvedumu ir kriterijais yra persistengta ir labai sureikšminta.

Gke

Darželiuose keiskite vadovus,tai baisu,kad sėdi jau kelis dešimtmečius sovietinio mąstymo bobos,kurioms jau senai virš 65!!! Košmaras!!!!Trumpinkite tas kadencijas !!!

Klausimas

Ir labai įdomu- kas už tai atsakingas, kad laiku ir teisės aktų nustatyta tvarka nepriimami sprendimai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS