Žvejybinis laivas – dešimtą kartą aukcione: kaina sumenko pustrečio karto | KaunoDiena.lt

ŽVEJYBINIS LAIVAS – DEŠIMTĄ KARTĄ AUKCIONE: KAINA SUMENKO PUSTREČIO KARTO

Jau dešimtą kartą Klaipėdoje viešajame aukcione bus mėginama parduoti Žuvininkystės tarnybai priklausiusį laivą "Darius". Pirmasis aukcionas buvo paskelbtas daugiau nei prieš metus. Per tą laiką pradinė laivo kaina sumenko beveik pustrečio karto.

Rusijoje 1993 m. pagaminto laivo "Darius" paskirtis – žvejybinė.

Tai – 23 m ilgio, beveik 7 m pločio laivas, borto aukštis – daugiau nei 3 m.

Anksčiau jis priklausė Žuvininkystės tarnybai ir juo buvo atliekami moksliniai tyrimai, dabar laivą parduoda Turto bankas.

Būsimajame aukcione nustatyta laivo kaina sieks 89,2 tūkst. eurų. Kadangi valstybei priklausantys laivai, lėktuvai ir panašūs objektai pagal įstatymus yra prilyginami nekilnojamajam turtui, jų pardavimu rūpinasi Turto bankas.

Lygiai po savaitės laivą bus mėginama parduoti jau 10 kartą.

Pirmieji devyni aukcionai neįvyko, neatsiradus pirkėjo.

Pirmojo aukciono pradinė laivo kaina buvo 215,7 tūkst. eurų. Aukcionas buvo suorganizuotas 2019 m. gegužę.

"Iš viso buvo paskelbti devyni aukcionai, dešimtasis bus rugpjūčio 24 d. Neatsiradus pirkėjui, Turto bankas turi teisę sumažinti kainą vis paskesniame aukcione 10 proc. Būsimajame aukcione nustatyta laivo kaina sieks 89,2 tūkst. eurų. Kadangi valstybei priklausantys laivai, lėktuvai ir panašūs objektai pagal įstatymus yra prilyginami nekilnojamajam turtui, jų pardavimu rūpinasi Turto bankas", – teigė šios valstybės įmonės atstovas spaudai Tomas Bagdonas.

Aukciono dalyvių registracija prasidės šį pirmadienį ir baigsis trečiadienį, rugpjūčio 19 d.

Turto banko puslapyje nurodoma, kad laivas parduodamas be įrangos.

Laivas neturi galiojančio Saugaus plaukiojimo liudijimo bei leidimo plaukioti su Lietuvos valstybės vėliava.

Laivo pardavėjas neteiks laivo pirkėjui jokių pareiškimų ir garantijų dėl laivo ir laivo įrangos faktinės būklės ir techninio statuso, jų tinkamumo naudoti tam tikrai paskirčiai.

Pardavėjas neįsipareigoja atlikti laivo ir laivo įrangos techninės apžiūros ir negarantuoja laivo ir jo įrenginių techninės būklės atitikties Lietuvos Respublikos įstatymuose ir kituose teisės aktuose nustatytiems reikalavimams bei laivui išduotiems konvenciniams dokumentams.

Laivas yra švartuojamas Klaipėdos uoste pagal eksploatavimo ir saugojimo paslaugų sutartį, kurios galiojimo terminas yra iki laivo nuosavybės teisės perleidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Tam kur plaukia

Tai LT žvejai ir plaukia kaip šuds prūde:))) tokie ir žvejai - prūde karosams gaudyti, Jūroje reikia išminties šiaip jau.

vatinukai

vaiksto i jura, o LT zvejai plaukia.

Venspils

Vargšai Jūs žemės artojai lytuviai, ne jum žvejybos verslą vystyti, kam tas laivas reikalingas be kvotų - eikit geriau prie kiaulių į fermas mėšlo kudlenti, o ne į jūra vaikščioti žuvį gaudyti. Ne lietuviams vystyti žvejybos verslą, kaip buvo tupi ir pasikėlę tokie ir liko:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS