Dituvą atakuoja šernai: medžiotojai po sodus su šautuvais nelakstys | KaunoDiena.lt

DITUVĄ ATAKUOJA ŠERNAI: MEDŽIOTOJAI PO SODUS SU ŠAUTUVAIS NELAKSTYS

Klaipėdiečiai, Dituvos soduose turintys sklypus, skundžiasi, kad jų valdas knisa šernai. Į kovą su keturkojais kviesti net medžiotojai, bet šie aiškina, kad po sodus su šautuvais nelakstys.

Dažniausiai šernai lanko prie miško esančius sklypus ir sodybas. Gyvūnai išknisa komposto krūvas, trypia daržus, rausia velėną.

"Medžiotojai paaiškino, kad negali naudoti ginklų arčiau nei 200 metrų atstumu nuo pastatų. Kita vertus, patys žmonės kalti. Jei sklypas apleistas, neprižiūrėtas, šernų tikrai ateis", – patikino sodų bendrijos "Dituva" pirmininkas Tadas Vaitkus.

Šernus į sodus vilioja maisto atliekos.

"Jie ieško kurklių, sraigių, net sodininkų priešus šliužus suėda. Visi šie gyviai slepiasi lapų krūvose, prie komposto krūvų. Vilioja ir daržovių atliekos. Obuolius šernai per kilometrą užuos. Viską išvagos", – pastebėjo T.Vaitkus.

"Obuolius šernai per kilometrą užuos. Viską išvagos", – pastebėjo T.Vaitkus.

Viena gera žinia ta, kad gruodį šernų kelionės po sodus aprimsta.

"Jie būna aktyvesni du rudens mėnesius. Bet ir patys sodininkai turėtų susitvarkyti. Obuolius ir daržo atliekas gerai būtų laikyti uždarose kompostinėse. Vyresnio amžiaus žmonės užkasa atliekas į duobes. Bet tai nepadės, šernai jas iškapstys, negana to, ir visą sklypą išars", – pastebėjo T.Vaitkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

jo

ir dešros skanios ir salmonelės l. gyvybingos:D)

Verkia, \\\\\.../////

kad mėsa eina į namus,tai kur problema,o šernienos labai skanios dešros,tik dėl trixeneliozės reikia ištirti.___"Melkašę",cvakt į kaktą ir pusmerį grauži kilbasą.

D.

Sodininkai apie tvoras nėra nieko girdėję?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS