Dituvos mokykla dar šiemet turės naują sporto salę | KaunoDiena.lt

DITUVOS MOKYKLA DAR ŠIEMET TURĖS NAUJĄ SPORTO SALĘ

  • 2

Sparčiai augančiame Klaipėdos rajone kuriasi daug jaunų šeimų, tad itin didelį dėmesį Savivaldybė skiria švietimo plėtrai. Statomi nauji darželiai, mokyklos, investuojama į jau veikiančių ugdymo įstaigų infrastruktūrą. Viena tokių – Dituvos mokykla, kurioje prasidėjo sporto salės statybos. Čia jau rudenį bus atverta net 540 kvadratinių metrų dydžio tentu dengta sporto salė.

Iki šiol mokyklos mokiniai turėdavo sportuoti lauke, o žiemą mokyklos koridoriuose, todėl naujoji salė bus visiškai pritaikyta sporto infrastruktūrai. Ji bus šildoma, atvesta elektra, projektuojami vandentiekio, lietaus tinklai. Čia ne tik vyks fizinio lavinimo pamokos, bet vaikai naujojoje sporto salėje galės žaisti futbolą, krepšinį, tinklinį, salėje liks daug vietos ir inventoriaus laikymui, persirengimo rūbinėms.

Salės statybos kainuos beveik 100 tūkstančių eurų.

„Puikiai suprantu, su kokiais iššūkiais susiduria tėvai, kai trūksta darželių ar mokyklų ar ugdymo įstaigos dėl vienokių ar kitokių priežasčių negali patenkinti visų ugdymosi poreikių. Situacija Dituvoje, kai vaikams reikėjo sportuoti mokyklos koridoriuose, išties nepriimtina, todėl reikėjo šią problemą spręsti kuo greičiau. Sprendimas statyti tentu dengtą salę – išskirtinis, nes tokią sporto salę prie mokyklos turėsime pirmieji Lietuvoje. Statinys atitiks visus tokio pobūdžio erdvei keliamus reikalavimus, o svarbiausia, kad jo montavimas užtruks gerokai trumpiau nei priestato prie mokyklos statyba“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Projektuojami ir statomi nauji darželiai, mokyklos

Į švietimo plėtrą Savivaldybė investuoja nuolat – formuojant biudžetą jam tenka didžiausia lėšų dalis – kone pusė. Tai leidžia užtikrinti, kad vaikai gautų kokybiškas ugdymo paslaugas šalia namų.

Visame Vakarų regione per nepriklausomybės metus pastatyta viena nauja mokykla. Duris ji atvėrė Jakuose, buvo suteikta galimybė šalia namų mokytis ne tik pradinukams. Čia veikia ir dvi ikimokyklinio ugdymo 35 vietų grupės. Dar vienas darželio priestatas iškilo Slengiuose, kur jau ugdoma apie 40 vaikų, duris atvėrė ir rekonstruotas Gobergiškės darželis.

Pasirašyta dar viena sutartis dėl mokyklos-darželio statybų Trušeliuose. Ji duris atvers 2026-ųjų rudenį ir čia bus ne tik ugdymo įstaiga, bet ir kultūros bei sporto erdvė visiems Sendvario gyventojams. 8 tūkst. kv. m pastate veiks 3 lopšelio, 6 ikimokyklinio ugdymo bei 3 priešmokyklinio ugdymo grupės, 8 pradinio ugdymo klasės. Taip pat bus įrengta universali sporto salė, treniruoklių salė, kultūros salė su pagalbinėmis patalpomis, bibliotekos patalpos. Iš viso mokykloje-darželyje bus ugdoma 230 darželinukų ir 550 mokinių. Mazūriškėse iki 2025-ų metų taip pat iškils dar vienas 150-ies vietų darželis. Gyventojams jau pristatyti projektiniai pasiūlymai.

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Prasidėjo ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos priestato statyba. Jai pasibaigus, bus sukurtos keturios papildomos klasės, atsiras aktų salė. Priestatas planuojamas ir prie Ketvergių mokyklos, nes čia taip pat reikalingos papildomos klasės, dar vienas darželis planuojamas Dercekliuose.

Rūpinamasi ir kitų rajono ugdymo įstaigų infrastruktūra. Pradėta „Vaivorykštės“ gimnazijos rekonstrukcija, modernizuojamas lopšelis-darželis „Saulutė“. Planuose ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos pastato modernizacija, bus atnaujinti ir „Vaivorykštės“ bei Jurgio Šaulio gimnazijų sporto aikštynai, sutvarkyta Gargždų „Kranto“ progimnazijos teritorija, rekonstruotas Plikių I. Labutytės pagrindinės mokyklos bendrabučio pastatas, kuriame mokysis pradinukai.

GALERIJA

  • Dituvos mokykla dar šiemet turės naują sporto salę
  • Dituvos mokykla dar šiemet turės naują sporto salę
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kaip gali uždaryti mokyklą Bilotaitės gimtinėje, gal sugrįžti žada.

Puiku

Labai smagu girdėti tokias naujienas... Nes nuolat girdime veiksmažodį "uždarome..."

SUSIJUSIOS NAUJIENOS