Dominuojanti sporto šaka uostamiestyje – plaukimas | KaunoDiena.lt

DOMINUOJANTI SPORTO ŠAKA UOSTAMIESTYJE – PLAUKIMAS

Klaipėdoje gyvenantys vaikai ir jaunuoliai laisvalaikiui labiau renkasi ne krepšinį ar futbolą, kaip kituose šalies miestuose. Dominuojanti sporto šaka uostamiestyje – plaukimas. Praėjusiais metais mieste buvo beveik pusantro tūkstančio besimokančių plaukti jaunuolių, o krepšinio sporto šaką pasirinkusiųjų skaičius – beveik perpus mažesnis.

Nors teigiama, kad krepšinis – kone Lietuvos religija, Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus duomenimis, tarp pajūryje gyvenančio jaunimo populiariausia sporto šaka pernai buvo plaukimas, o iš trijų dominuojančių sporto šakų krepšinis užėmė paskutinę vietą, antroji atiteko futbolui.

Pasak savivaldybės Sporto skyriaus vedėjos Rasos Rumšienės, uostamiestyje nuo seno dominuoja trys tos pačios sporto šakos, o sportuojančiųjų skaičius priklauso nuo tos sporto šakos populiarumo.

„Kalbant apie plaukimo populiarumą, tėvai paprastai būna suinteresuoti, kad jų vaikai mokėtų plaukti ir saugiai elgtis vandenyje. Taip pat tėvams svarbu, kad vaikai lankytų treniruotes dėl fizinio pajėgumo ugdymo ar sveikatos stiprinimo“, – komentavo R. Rumšienė.

Be pagrindinių sporto šakų, nemažai susidomėjimo sulaukia ir japonų kovos meno agresyviausiu karatė stiliumi laikomas kiokušin, uostamiestyje beveik 700 vaikų ir jaunuolių 2023 m. pasirinko būtent šią sporto šaką.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

del tos keksines neko ne beliko Lietuvoje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS