Dragūnų kvartale esančiam tvenkiniui vis dar nerandama pavadinimo | KaunoDiena.lt

DRAGŪNŲ KVARTALE ESANČIAM TVENKINIUI VIS DAR NERANDAMA PAVADINIMO

Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijai reikia dar mėnesio, kad pagaliau apsispręstų, kaip pakrikštyti kol kas bevardį tvenkinį netoli Dragūnų kvartalo, šiaurinėje Klaipėdos dalyje. Šis klausimas komisijai ramybės neduoda jau ne vienerius metus.

Komisija lygiai prieš ketverius metus, 2017 m. kovą, posėdyje buvo rekomendavusi pavadinti du ežerus, kurie yra viena šalia kito, Aulaukio ir Svijanės pavadinimais.

Tačiau daugiau nei po dvejų metų, 2019 m. birželį, Valstybinė lietuvių kalbos komisija nepritarė Svijanės ežero pavadinimui, argumentuodama, kad jis yra vokiškos kilmės. Rekomenduota ežerą pavadinti Žvejonės vardu.

Klausimas dėl ežero pavadinimo komisijos posėdyje dar kartą svarstytas tų pačių metų spalį, tada nutarta kreiptis į nepriklausomus ekspertus. Jiems buvo parašytas raštas, tačiau atsakymo negauta.

Klaipėdos miesto tarybos narys, mero pavaduotojas, Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos pirmininkas Arvydas Cesiulis prieš mėnesį dar kartą paragino komisiją nuspręsti dėl ežero pavadinimo.

Šią savaitę vėl sugrįžta prie klausimo, kaip pavadinti tvenkinį-ežerą – Mumlaukiu, Aulaukiu, Žvejone ar Svijane, nes kol kas jis apskritai neturi pavadinimo, į registrą yra įtrauktas kaip bevardis vandens telkinys.

„Ar dar turime kiek laiko, ar jau tapome pajuokos objektu?“ – kolegų komisijos posėdyje klausė A.Cesiulis.

Galiausiai konstatuota, kad galutiniam sprendimui komisijai reikia dar bent vieno mėnesio.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Konstantinas

Be zuvies

Broileris

Pavadinkit Liandzbergynu, jei nieko geresnio nebesugalvojat.

Orstas

Okupantai baikit naikint Memelio miesta ir apylinkes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS