Dviračių pedalus mins siekdami palengvinti sergančių mažųjų palangiškių kasdienybę | KaunoDiena.lt

DVIRAČIŲ PEDALUS MINS SIEKDAMI PALENGVINTI SERGANČIŲ MAŽŲJŲ PALANGIŠKIŲ KASDIENYBĘ

  • 0

Palangiškė Ilona Emanuelsson su vyru Joachimu, šiuo metu gyvenantys Šveicarijoje, kviečia jungtis prie žmonių, neabejingų specialiųjų poreikių turintiems kurorto vaikams, bei padėti surinkti lėšų mažiesiems itin reikalingoms ugdymo priemonėms ir infrastruktūrai.

Jau ne vienerius metus visame pasaulyje vyksta dviračių entuziastų žygiai „Eroica“, kurių tikslas – surinkti lėšų labdaringiems tikslams. Prasidėjęs 1997 m., „Eroica“ išaugo į pasaulinio lygio judėjimą, renginį, pritraukiantį tūkstančius dviratininkų mėgėjų ir jų palaikymo komandų visame pasaulyje. Žygio dalyviai važiuoja ne moderniais ir mums jau įprastais, o vintažiniais dviračiais, tad tarp kitų senų dviračių, galima išvysti pagamintų netgi 1910 ar 1920 metais. Dalyviai pasirenka, kokią trasą jie sieks įveikti – trasų ilgis svyruoja nuo 46 iki 210 kilometrų.

„Eroica“ žygis spalio 6 dieną vyks Italijoje, Gaiole in Chianti miestelyje, kuriame 1997 metais ir gimė ši graži iniciatyva. Jo metu dalyviai važiuos ne tik plentu, bet ir turės įveikti nelengvą maršrutą Toskanos kalvomis. Tačiau organizatoriai pabrėžia, kad šio žygio metu patiriamas nuovargio grožis ir jaudulys yra daugiau nei dviračių sportas – tai yra gyvenimo būdas, nes susidūrimas su sunkumais skatina dviratininkus priimti žygį kaip malonų iššūkį, siekiant kilnaus tikslo.

Dalyvauti spalio 6 d. Italijoje vyksiančiame žygyje jau užsiregistravo per 5 tūkst. dalyvių, tarp kurių – ir Ilona su Joachimu. Jie mins senų 8-ojo ir 9-ojo dešimtmetį pagamintų dviračių pedalus sunkiu maršrutu, norėdami kuo daugiau žmonių sudominti šia gražia iniciatyva – visus, neabejingus specialiųjų poreikių turintiems vaikams, Ilona su Joachimu kviečia susitelkti bendram labdaringam tikslui, kad visi drauge galėtų suteikti galimybę autizmo sutrikimą turintiems Palangos vaikams greičiau vystytis.

Paaukotos lėšos bus skirtos nupirkti mokymo priemones, medžiagą ir infrastruktūrą, padėsiančius šiems vaikams lengviau įveikti kasdienybės iššūkius.

„Palanga ir Palangos miesto gyventojai mums yra labai artimi širdžiai, todėl senoviniais, 1970-ųjų ir 1980-ųmų metų gamybos dviračiais, sveriančiais apie 12 kilogramų, mes važiuosime 210 kilometrų garsiąja Strade Bianche atkarpa Toskanoje, siekdami surinkti paramą mažiesiems palangiškiams. Paaukotos lėšos bus skirtos nupirkti mokymo priemones, medžiagą ir infrastruktūrą, padėsiančius šiems vaikams lengviau įveikti kasdienybės iššūkius. Skleisime žinią apie šią labdaringą akciją bei tikimės, kad prie jos savo parama prisijungs ir daugiau žmonių, ir tai bus jų maža dovana Palangos vaikams“, – sakė Ilona Emanuelsson.

Prisijungti prie Gaiole in Chianti miestelyje vyksiančio labdaringo žygio nusprendė ir grupė entuziastingai nusiteikusių palangiškių, tarp kurių – ir kurorto meras Šarūnas Vaitkus. Palangiškiai Italijoje ne tik mins dviračio pedalus bei parems sunkiai sergančius mažuosius kurorto gyventojus, bet ir semsis šio renginio organizavimo patirties – pasak Š. Vaitkaus, bus siekiama panašų labdaringą renginį kitąmet surengti ir Palangoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS