Džiaugsmas Vitės kvartalo gyventojams: prie stadiono papuoš gyvą eglę | KaunoDiena.lt

DŽIAUGSMAS VITĖS KVARTALO GYVENTOJAMS: PRIE STADIONO PAPUOŠ GYVĄ EGLĘ

Panašu, kad pirmieji mieste Kalėdų eglutę pasistatys Vitės kvartalo žmonės. Jau rytoj aikštelėje priešais stadioną bus pasodinta gyva šešių metrų aukščio eglė, o penktadienį vakare prie jos planuojama bendruomenės šventė.

Ilgą laiką jautęsi lyg podukra Klaipėdoje, šio kvartalo gyventojai nesulaukdavo nei šventinio apšvietimo, nei didesnių kalėdinių akcentų.

Šiemet aptardami artėjančių švenčių renginius asociacijos "Vitės bendruomenė" valdybos nariai ėmė galvoti apie savo rajono eglutę.

Ši mintis tapo ypač aktuali, kai paaiškėjo, kad Klaipėdos pagrindinė eglė šiemet bus viso labo 55 cm aukščio.

"Pradžioje galvojome įsigyti kokių 12 m aukščio nukirstą eglutę, bet bendrovės "Klaipėdos želdiniai" vadybininkas Arvydas Kveselis pasiūlė mums pasisodinti eglutę, kurios nenumestume po švenčių, o puoselėtume ir augintume laukdami kitų Kalėdų", – pasakojo Vitės bendruomenės steigėjas ir valdybos narys Ruslanas Schneiderat.

Būrelis kaimynų svarstė, kur geriausia pasodinti medelį.

Apsispręsta jį sodinti plytelėmis grįstoje aikštelėje, priešais įėjimą į stadioną. Papuošta ir šviečianti girliandomis eglė turėtų gerai matytis net iš Sportininkų gatvės pradžios.

S.Schneiderat patikino, kad savivaldybės leidimas jau gautas. Medelį planuojama sodinti ketvirtadienį, kai, tikėtina, nebus taip šalta.

Beveik neabejoju, kad viename Lietuvos medelyne užauginta eglė prigis ir dar ilgai džiugins šioje miesto pusėje gyvenančius klaipėdiečius.

"Eglutė jau seniai nupirkta ir laikoma pas mus. Įšalas bus sukaustęs tik žemės paviršių, giliau žemė nėra įšalusi. Beveik neabejoju, kad viename Lietuvos medelyne užauginta eglė prigis ir dar ilgai džiugins šioje miesto pusėje gyvenančius klaipėdiečius", – kalbėjo A.Kveselis.

Eglutės pirkimą ir šventės renginį pažadėjo finansuoti bendrovė KLASCO.

Vitės kvartalo eglutės įžiebimas numatomas penktadienio vakare, 18 val. Turėtų būti linksma, klaipėdiečiai raginami rengtis nykštukų kostiumais.

Kaip informavo Klaipėdos savivaldybės atstovė Aušra Lukauskienė, iki penktadienio vakaro planuojama pakabinti papuošimus ir J.Janonio bei Sportininkų gatvėse.

"Miesto tvarkymo skyrius rado galimybę prisidėti prie gyventojų iniciatyvos savo kvartale papuošti eglutę. Kadangi liko puošmenų nuo Tiltų gatvės ir M.Mažvydo alėjos, kur kabinami nauji papuošimai, senaisiais bus išpuoštos J.Janonio ir Sportininkų gatvės", – tikino savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Teatro aikštėje šventinis apšvietimas bus įjungtas gruodžio 11-ąją, šeštadienį, kai bus įžiebta pagrindinė miesto eglutė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lina

Pasidžiaugs TĖVELIS

Buldozeris

Po kiek "opiumas" liaudziai? ;)

Pil.

Vitės nusikaltėlių verslo komanda,Vitės UAB Būsto valdų administravimas per prievartą ,pažeidžiant LR Konstitucijos privataus turto valdymas ,laisva rinka ir taip toliau. Manau šia komda,jos veiklą turi stabdyti STT,FNTT ,VMI tarybos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS