Džiugios naujienos: Klaipėdos senamiestyje bus įrengtos lauko gertuvės | KaunoDiena.lt

DŽIUGIOS NAUJIENOS: KLAIPĖDOS SENAMIESTYJE BUS ĮRENGTOS LAUKO GERTUVĖS

Uostamiestyje numatyta įrengti vandens gertuves, kurios bus skirtos atsigaivinti klaipėdiečiams ir miesto svečiams.

Nemokamo vandens fontanėlius žadama pastatyti Teatro aikštėje, šalia burlaivio "Meridianas" ir Lietuvininkų aikštėje.

Iki šiol viešos vandens gertuvės buvo įrengtos tik šiaurinėje miesto dalyje esančiame parke ir prie jūros, kuo itin džiaugėsi keturkojus augintinius turintys miestiečiai, nes karštomis vasaros dienomis mieste problematiška surasti vandens šaltinį augintiniui.

Įrengti fontanėlius miestui kainuos apie 35 tūkst. eurų. Iš šios sumos projektavimo darbams skirta beveik 12 tūkst. eurų.

Projektavimo darbų konkursą laimėjusi įmonė "Dujų sfera" visuomenei svarstyti pristatė projektinius pasiūlymus.

Aiškinama, kad šie fontanėliai – antracito spalvos, puikiai tinkantys prie Klaipėdos miesto architektūros. Fontanėliai-gertuvės yra iš tvirtos, vandalų išpuoliams atsparios konstrukcijos, turi aukščiausios kokybės apsaugą nuo korozijos ir šalčio, dėl to jiems reikalinga minimali priežiūra.

Vandenį, kuris bus tiekiamas šiose gertuvėse, žadama nuolat tikrinti.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistė Milda Enciutė sakė, kad vasaros pradžiai kažin ar pavyks pastatyti gertuves.

"Nežinia, kiek truks darbų pirkimo konkursas. Nors daugiausia laiko dažniausiai sugaištama projektavimo darbams. Jei pavyks rangą nupirkti be trikdžių, šiais metais turėtų pavykti įgyvendinti projektą", – svarstė specialistė.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

dar

Mažvydo alėjoje reikėtų.

Kopūstas.

Jaunimas nulauž.

Darius

koks regresas, 1960 m jau buvo ir niekam galvos neskaudejo, o cia paskaicius komentarus: nuo bomzu iki tortu, darosi baisiai nemalonu gyventi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS