Eismo organizavimo tvarka Joniškės ir Lėbartų kapinių zonoje Vėlinių laikotarpiu | KaunoDiena.lt

EISMO ORGANIZAVIMO TVARKA JONIŠKĖS IR LĖBARTŲ KAPINIŲ ZONOJE VĖLINIŲ LAIKOTARPIU

  • 4

Eismo organizavimo tvarka į kapines: Visų Šventųjų dieną ir per Vėlines, siekiant išvengti spūsčių ir taupyti laiką, rekomenduojama klaipėdiečiams keliauti viešuoju transportu.

Spalio 29–lapkričio 2 d. keičiama transporto priemonių eismo organizavimo tvarka Joniškės ir Lėbartų kapinių zonoje. Siekiant išvengti transporto spūsčių, lankytojų transporto priemonės nukreipiamos ratu – eismas organizuojamas viena kryptimi.

Tai neliečia maršrutinio transporto, tad taupantiems laiką siūloma naudotis būtent juo.

Autobusai kursuos kas 5–7 min. ir priveš arčiausiai kapinių esančias autobusų sustojimo stoteles.

Atkreipiame dėmesį, kad lapkričio 1 d. autobusai į Ramybės stotelę (esančia tolimiausioje Lėbartų kapinių automobilių stovėjimo aikštelėje) nevyks.

Automobilių vairuotojai, važiuojantys į Joniškės kapines iš pietinės miesto dalies, turėtų važiuoti Vilniaus plentu, Klaipėdos–Palangos keliu, Liepų gatve į Joniškės gatvę, važiuojantys į Joniškės kapines iš šiaurinės miesto dalies, turėtų važiuoti Liepų gatve ir sukti į Joniškės gatvę (žr. eismo schemą).

Individualių transporto priemonių eismas Joniškės gatve iš Mokyklos gatvės pusės bus draudžiamas. Šia kryptimi judės tik visuomeninis transportas.

Siekiant išvengti transporto grūsčių, bus ribojamas individualaus transporto eismas nuo Rimkų viaduko Lėbartų kapinių link. Automobilių vairuotojai, vadovaudamiesi laikinaisiais kelio ženklais, į Lėbartų kapines galės nuvažiuoti pro Dovilus, Šernus, Rimkus, Šilutės keliu (eismo schema pridedama).

Kapinių lankymo tvarka:

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija informuoja, kad š. m. lapkričio 1–2 d. Joniškės ir Lėbartų kapinių lankymo laikas nuo 8 iki 22 val. Šiomis dienomis laidojimai nevyksta, leidimai laidoti neišduodami.

Su transporto priemone į kapinių teritoriją leidžiama įvažiuoti asmenims su negalia, pateikus neįgalumo pažymėjimą, bei asmenims, sulaukusiems 80 metų, pateikus amžių patvirtinančius dokumentus. Šie asmenys lapkričio 1–2 d. transporto priemonėmis į kapinių teritoriją įvažiuoti galės tik iki 12 val.

Siekiant išvengti transporto spūsčių prie pagrindinių Lėbartų kapinių vartų spalio 28–lapkričio 2 d. Lėbartų kapinėse keičiama transporto važiavimo tvarka – į kapines įvažiuojama per centrinius vartus, išvažiuojama per plėtros vartus. Spalio 28–31 d. transporto priemonėmis į kapinių teritoriją įvažiuoti leidžiama iki 20 val.

Vėlinių laikotarpiu ypač dideli žmonių susibūrimai susidaro viešajame transporte bei ties įvažiavimais į kapines. Iš praktikos pastebėta, kad kapinių lankymo pikas būna tarp 10 iki 14 val.

Daugiau informacijos Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainėje:

www.klaipeda.lt/lt/naujienos/naujienos/7655/eismo-organizavimo-tvarka-joniskes-ir-lebartu-kapiniu-zonoje-veliniu-laikotarpiu:3358/.

GALERIJA

  • Eismo organizavimo tvarka Joniškės ir Lėbartų kapinių zonoje Vėlinių laikotarpiu
  • Eismo organizavimo tvarka Joniškės ir Lėbartų kapinių zonoje Vėlinių laikotarpiu
  • Eismo organizavimo tvarka Joniškės ir Lėbartų kapinių zonoje Vėlinių laikotarpiu
Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimui

Kaimieti gal galvoji, kad Kaune negyvena Klaipėdiečiai ir atvirkščiai...

Pensininkei

Šita be galo aktuali žinia įdėta ir į KD. O komentarus atskirti kažkam buvo per sudėtinga. Tai ir liejasi mentaliniai vėmalai.

pensininkė

čia Klaipėdos diena prie ko Kaunas skaitykite savo laikraštį o ne Klaipėdos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS