Elektromobiliams Klaipėdoje – palankesnės sąlygos | KaunoDiena.lt

ELEKTROMOBILIAMS KLAIPĖDOJE – PALANKESNĖS SĄLYGOS

Uostamiestyje gerinamos sąlygos elektromobilių vairuotojams. Jais jau galima važiuoti dalimi viešajam transportui skirtų eismo juostų. Mieste bus įrengta ir daugiau šių transporto priemonių įkrovimo stotelių.

Riedės ir Tiltų gatve

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, leisti elektromobiliams važiuoti viešajam transportui skirtomis juostomis – senas Saugaus eismo komisijos sprendimas. Departamento vadovo teigimu, tai viena Darnaus judumo metų priemonių.

„Tokiu būdu miestiečius norime paskatinti naudotis elektromobiliais, kurie yra draugiškesni aplinkai“, – tvirtino L.Dūda.

Dalyje viešajam transportui skirtų juostų šalia A raidės jau atsirado elektromobilio simbolis. Kai kuriose miesto taškuose šios naujovės dar nespėta pritaikyti.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus pasakojo, kad elektromobiliai galės važiuoti visomis viešojo transporto juostomis, esančiomis mieste.

Šioms transporto priemonėms bus sugrąžinta teisė riedėti ir Tiltų gatve.

Dabar gaminami ženklai, kurie bus pakabinti po ženklu "Motorizuotų transporto priemonių eismas draudžiamas". Pastarieji suteiks teisę elektromobiliams važiuoti Tiltų gatve.

R.Mockaus teigimu, ženklų gamyba gali trukti iki dviejų savaičių.

Įrengs tris stoteles

Klaipėdos mieste daugėja ir elektromobilių įkrovimo stotelių. Viena atsiras Liepojos gatvėje, prie miesto ligoninių miestelio esančioje „Park and ride“ aikštelėje.

Pats įrenginys jau nupirktas. Liko pakloti elektros tinklus iki tos vietos, kur stotelė atsiras.

„Park and ride“ aikštelėje buvo numatyta pastatyti du įrenginius, kurie skirti elektromobiliams įkrauti. Tačiau kol kas jų bus tik vienas. Kitas bus sumontuotas Liepų gatvėje, prie uostamiesčio savivaldybės.

Dar dvi elektromobilių įkrovimo stotelės bus pastatytos dabar rekonstruojamoje automobilių stovėjimo aikštelėje Pilies gatvėje.

Įrenginį kieme yra sumonatavusi ir viešoji įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“. Tačiau jis naudojamas daugiau pačios įstaigos.

Tokie įrenginiai sumontuoti ir prie dviejų prekybos centrų – „Studlendo“ ir „Arenos“.

Gali įkrauti nemokamai

R.Mockus tvirtino, kad bent kol kas stotelėse elektromobilius savininkai gali įkrauti nemokamai. Šiuo metu nėra svarstoma galimybė apmokestinti šią paslaugą.

Klaipėdoje elektromobilių nėra daug. „Galbūt, jei suskaičiuotume ir esančiuosius Palangoje, būtų koks 12“, – spėjo skyriaus vedėjas.

Elektromobilių vairuotojams nekainuoja ir stovėjimas apmokestintose uostamiesčio zonose.

Savivaldybė miestiečius naudotis elektromobiliais skatina ir savo pavyzdžiu. Iš penkių naujų transporto priemonių, kurias ketinama nuomoti, trys yra elektromobiliai.

Artimiausiu metu turėtų būti paskelbtas konkursas mašinoms įsigyti. Baigiamos derinti jo sąlygos.

GALERIJA

  • Elektromobiliams Klaipėdoje – palankesnės sąlygos
  • Liudvikas Dūda
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kietai

Jau kai Dūdos užsakyti straipsniukai išeis, tai skaitai ir galvoji kokį velnią čia kalba. Įranga neva tai kaip jų kažkokia pastatyta, nors skiriasi kaip diena nuo nakties, elektromobilių skaičiai iš piršto, nors yra gerokai daugiau, svajonės irgi įdomios... žodžiu kad tik pasigirti jog pirst padarytas... atsibudo.

Jo

Nusišnekėti taip, kad ką aš žinau, geriau vietoje politikavimo patylėtumėte.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS