Elektroniniai sukčiai vis įžūlėja: siekdami išvilioti duomenis, praneša apie melagingą įsiskolinimą | KaunoDiena.lt

ELEKTRONINIAI SUKČIAI VIS ĮŽŪLĖJA: SIEKDAMI IŠVILIOTI DUOMENIS, PRANEŠA APIE MELAGINGĄ ĮSISKOLINIMĄ

  • 2

Lietuvoje pastebimas ženkliai išaugęs elektroninių nusikaltimų ir bandymų sukčiauti skaičius. Pastaruoju metu sukčiai šalies gyventojams siunčia trumpąsias SMS žinutes, kuriose pranešama apie įsiskolinimą už suteiktas vandens tiekimo paslaugas. Tokio pobūdžio pranešimų šią savaitę sulaukė ir kai kurie AB „Klaipėdos vanduo“ bei kitų vandentvarkos įmonių klientai.

„Klaipėdos vandens“ klientas informavo apie netaisyklinga lietuvių kalba parašytą jį pasiekusią SMS žinutę su tekstu: „[Vandens imone] Jusu saskaita uz vandeni vis dar yra isiskolinta, kad isvengtumete baudu. Prasome sumoketi nedelsiant per 24 (nuoroda į kenkėjišką tinklapį)“.

Informuojama, kad „Klaipėdos vanduo“ savo klientams tokio pobūdžio informacijos nesiuntė. Gyventojai raginami į šiuos pranešimus nereaguoti ir neatidaryti įtartinų interneto nuorodų, o paspaudus nuorodą, nedelsiant pasikeisti savo vartotojo prisijungimo duomenis.

Kilus klausimų, susisiekti su bendrovės Klientų aptarnavimo skyriaus specialistais kontaktais: el. paštu: klientas@vanduo.lt ir tel. (8 46) 220 220, taip pat socialiniame tinkle „Facebook“.

GALERIJA

  • Elektroniniai sukčiai vis įžūlėja: siekdami išvilioti duomenis, praneša apie melagingą įsiskolinimą
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Atviru reketu gali užsiimti ir institucijos

Nežinau, kas įvyko su tarnautojais po Covido pandemijos, bet kai kurie iš jų yra visai nuo proto nušokę. Pavyzdžiui. Prašo sumokėti mokesčius, kai to daryti nereikia. Tiesiog reketuoja, grasina, reikalauja. O išsianalizavus išaiškėja, kad mokėti nieko nereikia. Jei jų klausytis, tai reketas nenustotų.

Ramus

Vis tiek mociutes ras kitu budu kaip nunesti savo pinigus patikrinimui ir suskaiciavimui, o protingesni investuos i akcijas su trigubu navaru per savaite..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS