Ėmėsi pokyčių: Klaipėdoje bus atsikratoma lauko tupyklų | KaunoDiena.lt

ĖMĖSI POKYČIŲ: KLAIPĖDOJE BUS ATSIKRATOMA LAUKO TUPYKLŲ

Klaipėdoje liko dešimt prieškarinės statybos savivaldybei priklausančių būstų, kurių gyventojai lig šiol naudojasi lauko išvietėmis. Miesto administracija siūlys nuomininkams arba išsipirkti tuos butus rinkos kainomis ir, susiremontavus patalpas, sanitarinius mazgus viduje įsirengti patiems, arba išsikelti ir nuomotis privačiame sektoriuje, nes lauko tupyklų mieste nebeturi likti.

Klaipėdos savivaldybei priklauso tuzinas gyvenamųjų patalpų, statytų 1880–1936 m.

Beveik visose jų (išskyrus du butus) tualetai yra įrengti lauke.

Nors visi namai yra prijungti prie nuotekų tinklų, tačiau faktiškai įrengti tualetų namuose negalima dėl supuvusių grindų.

"Tai ypač senos statybos namai, kai kurie pastatyti kone prieš pusantro šimto metų, tad savivaldybei būtų ekonomiškai nenaudinga į juos investuoti. Todėl jie bus nurašyti. Kai kur tose patalpose net nėra kur įrengti sanitarinio mazgo", – tikino Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Lina Murauskienė.

Pačių namų techninė būklė yra labai bloga ir patalpos esą netinkamos tolesniam naudojimui pagal paskirtį dėl to, kad butuose grindys pažeistos puvinio, vidaus elektros instaliacija ir vandentiekio bei nuotekų vamzdynai susidėvėję, kietojo kuro krosnys nefunkcionalios, neatitinkančios gaisrinės saugos reikalavimų.

Tuose butuose nėra ne tik tualetų, tačiau ir kitų higienos reikalavimus atitinkančių patalpų – dušų ar vonių, jau nekalbant apie karštą vandenį.

Kitaip tariant, šių miestui priklausančių butų konstrukcijos nusidėvėjusios, kai kuriuose namuose būtina keisti stogo dangą, stiprinti arba keisti perdengimų sijas, remontuoti fasadus, atnaujinti esamus bendrojo naudojimo inžinerinius tinklus.

Todėl nuspręsta Ąžuolų, Joniškės, Liepų, Tuopų, Girdavos ir Gėlių gatvėse bei Pušyno skersgatvyje esančių savivaldybės būstų nuomininkams siūlyti galimybę privatizuoti butus, prieš tai atlikus patalpų vertinimą ir nuomininkams pateikiant konkrečią kainą.

Nuomininkams atsisakius būstus privatizuoti, jiems bus siūlomos kitos tinkamos gyventi patalpos.

Atsisakius ir siūlomų patalpų, sutartys su jais gali būti nutrauktos rekomenduojant nuomininkams patalpas nuomotis privačiame sektoriuje.

Nusidėvėjusius pastatus planuojama nugriauti, su jais mieste neturėtų likti ir anų laikų atgyvenų – lauko tupyklų.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

kiekvienam seimo nariui panosėn

po tupyklą. Juk nusipelnė…. Vežkit ir pralinksminkit, juk Kalėdos ant nosies.

Vištelė

Tai xebra prasisuks per tuos butus susipirks užpusvelciu,o žmones y kaima

ezys

>>>Klp. Linkiu, kad jusu kaimynas pradetu tustintis "savo" sklype, salia jusu tvoros ir sulinio ;)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS