Rengiamasi modernizuoti Klaipėdos universitetinės ligoninės, kūdikių namų pastatus | KaunoDiena.lt

RENGIAMASI MODERNIZUOTI KLAIPĖDOS UNIVERSITETINĖS LIGONINĖS, KŪDIKIŲ NAMŲ PASTATUS

  • 0

Klaipėdos savivaldybės taryba ketvirtadienį uždegė žalią šviesą Klaipėdos universitetinės ligoninės pastatų, taip pat sutrikusio vystymosi kūdikių namų modernizavimui.

Kaip pranešė savivaldybė, taryba sprendimu įgaliojo Klaipėdos universitetinę ligoninę kreiptis į Europos energijos efektyvumo fondą (EEEF) su paraiška dėl techninės pagalbos projektui įgyvendinti suteikimo. Patenkinus paraišką, šis fondas galėtų skirti iki 200 tūkst. eurų techninei dokumentacijai parengti.

Preliminariai skaičiuojama, kad ligoninės pastatų modernizavimui reikės apie 8 mln. eurų, žadama ieškoti ir kitų finansavimo šaltinių.

„Siekdami užtikrinti aukštą sveikatos priežiūros paslaugų lygį, negalime koncentruotis vien į paslaugų turinį, būtina ir šiuolaikiška, patogi tiek pacientams, tiek čia dirbantiems medikams infrastruktūra“, – pranešime teigia Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Planuojama, kad modernizavimui reikiamų dokumentų rengimas, viešųjų pirkimų procedūros gali užtrukti iki dviejų metų, dar apie dvejus metus užtruktų patys statybos darbai.

Pasak savivaldybės tarybos, taip pat ruošiamasi atnaujinti Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namus – taryba ketvirtadienį pritarė paraiškos siekiant europinės paramos teikimui.

Čia ketinama rekonstruoti pastatus, įsigyti naujos medicininės ir slaugos įrangos, sudaryti sąlygas išplėsti paslaugoms. Kūdikių namuose planuojama teikti trumpalaikės socialinės globos, laikino atokvėpio paslaugos, paliatyviosios pagalbos, ankstyvosios reabilitacijos, medicininės reabilitacijos paslaugas, taip pat būtų padidintas vietų skaičius paslaugų gavėjams. Projektą žadama įgyvendinti iki 2023-iųjų birželio, jam būtų skirta apie 3,5 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS