Estetinė ginekologija sprendžia ne tik intymias problemas | KaunoDiena.lt

ESTETINĖ GINEKOLOGIJA SPRENDŽIA NE TIK INTYMIAS PROBLEMAS

  • 0

Estetinė ginekologija – gana nauja, tačiau sparčiai auganti bei populiarėjanti sritis. Kaip pastebi gydytoja akušerė-ginekologė Raimonda Sinkevičienė, pastaruoju metu pasauliniuose estetinės medicinos kongresuose daugiausia dėmesio skiriama būtent estetinei ginekologijai, kuri padeda išspręsti nemažai moters sveikatos ir intymaus gyvenimo problemų.

Iš Kauno į uostamiesčio centre įsikūrusį Ingos Gruzdienės medicinos centrą atvažiuojanti akušerė-ginekologė R. Sinkevičienė, konsultuodama klaipėdietes, apgailestauja, kad moterys mažai žino apie estetinės ginekologijos galimybes, ypač menopauzės laikotarpiu. Gydytoja ne vienerius metus gilinasi į šią sritį, padedančią spręsti intymios sveikatos, skausmingų lytinių santykių ir kitas problemas.

– Kada gali prireikti estetinės ginekologijos?

– Moteriai labai svarbi ne tik estetinė išvaizda, bet ir lytinio gyvenimo kokybė. Tai ypač aktualu moterims, išgyvenančioms menopauzę. Bėgant metams, dėl mažėjančio kolageno ir estrogeno gamybos keičiasi intymios zonos audinių elastingumas. Šie pokyčiai gali sukelti makšties sausumą, pabloginti lytinius santykius.

Surinkus išsamią anamnezę ir atlikus tyrimus, kiekvienai moteriai parenkamas tinkamiausias inovatyviausias gydymo metodas – visos procedūros yra grįstos moksliniais tyrimais ir ilgamete gydytojų patirtimi. Taikau trombocitais papildytos plazmos (PRP) terapiją, hialurono rūgšties injekcijas intymiai zonai, taip pat terapines lazerines procedūras, gydant įtampos šlapimo nelaikymą. Visos estetinės ginekologijos procedūros užtrunka apie 30 minučių ir nereikalauja gijimo periodo.

– Papasakokite plačiau apie PRP terapiją.

– PRP terapija pirmiausia pradėta naudoti sporto medicinoje, dabar ją plačiai taiko dermatologai, odontologai, reumatologai, traumatologai, ginekologai – visi specialistai, kur reikalingas minkštųjų audinių atsinaujinimas.

PRP yra visiškai natūrali, nereikalaujanti chirurginės intervencijos, efektyvi ir saugi terapija. Prieš procedūrą paimamas pacientės kraujas iš rankos venos ir specialiai paruošiamas centrifuguojant – taip atskiriami trombocitai, kurie suleidžiami į problemines vietas. Iš jų išsiskiria daug augimo faktorių, kurie skatina ląstelių atsinaujinimą, atstato audinių elastingumą, stangrumą, drėgmę.

PRP terapija ginekologijoje taikoma gydant makšties sausumą, atrofiją, menopauzės arba pogimdyviniu laikotarpiu išplonėjusiai makšties gleivinei, skausmingiems tarpvietės randams po gimdymo, lėtiniams uždegiminiams vulvos susirgimams, negyjančioms erozijoms, skausmingiems lytiniams santykiams, jeigu priežastis nėra psichologinė.

Raimonda Sinkevičienė. Ingos Gruzdienės medicinos centro nuotr.

– Kada atliekamos procedūros su hialurono rūgšties užpildais?

– Seniai žinoma, kad hialurono rūgštis puikiai pritraukia ir išlaiko drėgmę. Tad hialurono užpildai sėkmingai naudojami ne tik moters veido grožiui išsaugoti bei patobulinti, bet ir intymių zonų korekcijai. Injekcijos atjaunina, drėkina bei stangrina odą, tad padeda pagerinti lytinių santykių kokybę, padidinti teikiamą malonumą abiem pusėms, atstatyti intymios zonos elastingumą ir stangrumą. Šiomis injekcijomis taip pat galima pakoreguoti tam tikrus anatominius pakitimus. Hialurono užpildų procedūroms rekomenduojamas tęstinumas.

– Kaip sprendžiate šlapimo nelaikymo problemą, kuri užklumpa ir jaunas, ir vyresnio amžiaus moteris?

– Užbėgti šlapimo nelaikymo problemai gali padėti taisyklingai bei reguliariai atliekami Kėgelio pratimai, joga. Nesulaukus efekto, galima pasiūlyti vieną populiariausių procedūrų dėl šlapimo nelaikymo – gydymą lazeriu. Ji ypač efektyvi nustačius įtampos šlapimo nelaikymą. Su šia bėda moterys dažniausiai susiduria po antrojo ar trečiojo gimdymo, kai naujagimis būna didelio svorio, turėjusios ilgą naujagimio išstūmimo periodą.

Šlapimo nelaikymas pasireiškia čiaudint, kosint, šokinėjant ant batuto. Gydymo efektas būna gerokai didesnis, kai problema nėra įsisenėjusi. Taikant gydymą lazeriu, svarbu tinkamai atrinkti pacientes. Jei šlapimo nelaikymą sukelia dirgli šlapimo pūslė, ši procedūra neduos naudos.

Procedūros metu stimuliuojamos elastino ir kolageno skaidulos, atsakingos už šlapimo funkcionalumą. Gydymo efektyvumas priklauso nuo žmogaus organizmo gebėjimo pasigaminti elastino ir kolageno skaidulų. Pacientėms patinka, kad šis metodas nėra invazinis ir pakanka vos kelių procedūrų įprastos konsultacijos metu. Tai neskausminga procedūra, tad net neprireikia nuskausminti.

Jei procedūra atliekama vyresnio amžiaus moteriai, gaunama keleriopa nauda. Lazerio procedūra padeda atjauninti makšties gleivinę, sustangrinti pačią makštį, stimuliuoja elastino ir kolageno skaidulas, išsprendžia šlapimo nelaikymo bėdą. Kartais moterims, turinčioms šlapimo nelaikymo problemų, taikoma PRP terapija su hialurono užpildais.

– Kokį geriausią atsiliepimą teko išgirsti po kurios nors iš procedūrų?

– Kai vyresnė nei 50 metų moteris pasidžiaugė pirmą kartą gyvenime patyrusi orgazmą.

https://gruzdienesklinika.lt/

GALERIJA

  • Estetinė ginekologija sprendžia ne tik intymias problemas
Ingos Gruzdienės medicinos centro nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS