Klaipėdą drebinusi egzotiška džiazo fiesta priviliojo tūkstančius žmonių | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDĄ DREBINUSI EGZOTIŠKA DŽIAZO FIESTA PRIVILIOJO TŪKSTANČIUS ŽMONIŲ

Penkias dienas Klaipėdą drebinusi džiazo fiesta priviliojo tūkstančius žmonių.

Festivalio programa pasižymėjo didele įvairove. Dangę papuošė burės, koncertų metu svaiginančią ramybę keitė audringas siautulys, o viskas buvo pagardinta egzotiškais prieskoniais.

Veiksmas iki pat vėlumos

24-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis stebino renginių gausa ir įvairove. Kruizinių laivų terminale tris dienas muzika liejosi iki pat vėlumos.

Scenoje pasirodė beveik 150 muzikantų ir atlikėjų iš Lietuvos bei užsienio, tarp kurių – garsiausios pasaulio džiazo ir "world" muzikos žvaigždės.

Klaipėdiečiams ir miesto svečiams padovanota kone dvi dešimtys įvairių muzikinių pasirodymų ir koncertų, renginių ar seminarų.

Festivalio scenoje pasirodė ne tik Lietuvos atlikėjai, svečiai iš Lenkijos, Ukrainos, Danijos, Švedijos, Norvegijos, bet ir iš Izraelio, Tuniso, Kubos, JAV, Irako, Egipto, Libano.

Susirinkusieji galėjo išgirsti ir įprastą, ir "futuristinį džiazą", ir "paskanintą" Lotynų Amerikos ritmais.

Pajusti buvo galima ir arabiškų naktų romantiką, atsipalaiduoti klausantis svaiginamai ramios muzikos ar pasiduoti audringam siautuliui, džiazuojančiam tornadui.

Dovanojo improvizaciją

Džiazo gerbėjus žavėjo kerintys atlikėjų balsai, talentai, charizma.

Vienas ryškiausių 24-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio programos deimantų – bosinės gitaros deivė ir "funk groove" muzikos žvaigždė iš JAV Nik West. Būtent ji sulaukė didžiausio dėmesio.

Tačiau dar iki šios atlikėjos pasirodymo šeštadienį Kruizinių laivų terminalas buvo sausakimšas. Vieni susirinkusieji šėlo prie scenos, kiti muzika mėgavosi, sėdėdami atokiau nuo minios.

Improvizaciją kulminacinę festivalio dieną dovanojo ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

N.West buvo pasitikta ypač audringai. Išskirtinio talento ir charizmos atlikėja iš JAV netruko publiką užkrėsti linksmos beprotybės nuotaika. Susirinkusieji šėlo pagal jos atliekamą muziką.

Ji tapo ir pagrindiniu menininko Algio Kriščiūno nutapytu 24-ojo festivalio simboliu.

GALERIJA

  • Masė: kulminacinę festivalio dieną Kruizinių laivų terminalas buvo susakimšas.
  • Reginys: Dangę papuošė „džiazuojančių“ jachtų paradas.
  • Pakerėjo: didžiausio susirinkusiųjų dėmesio sulaukė žvaigždė iš JAV Nik West.
  • Pakerėjo: didžiausio susirinkusiųjų dėmesio sulaukė žvaigždė iš JAV Nik West.
  • Klaipėdą drebinusi egzotiška džiazo fiesta priviliojo tūkstančius žmonių
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

EK

Ignoruoju šita NESKAIDRU festivali. Padarytu mokama ji - tuomet pasimatytu kiek is tikro yra Klaipedos dziazo gerbeju :D !!!

pasirodo, džiazas – ne muzika

Kaip supratau iš VIP "ložės" veidų, šis festivalis – ne muzika. Nemačiau nei vieno talentingo, daug muzikos srityje nusipelniusio žmogaus. Vien tik verslininkai, kažkokie menininkai-pataikūnai (ala skulptoriai) , žurnalistai ir kiti bičai.

>nepirškit per prievartą!!!

Mėgstu džiazą ir esu to judėjimo šiokia tokia dalis. Tačiau, jei man nepriimtina tokia propagavimo forma (pirmiausia - džiazas labiau kamerinis, nei "stadioninis"), aš tiesiog nebeinu ten. Nori muzikos - užsikaisk CD ar snobišką LP. Nori tūso, bendravimo - varyk į lauko festivalius ir kaifuok, o ne zyzk. Taigi, niekas to džiazo neperša per prievartą. Kai elitinio miegamojo rajono senamiestyje veikėjai ėmė niurzgėti, koncertų areną iškėlė į Terminalą, kur yra visiškai netinkama vieta vėjų pagairėje tokiems renginiams. O viskas prasidėjo taigi Laikrodžių muziejaus kiemelyje. Nuo "Doudi Jazz band" ir jų draugų iš kitų Lietuvos miestų. Beje, Klaipėdos Pilies džiazo festivalis figūruoja solidžių tarptautinių kultūrinių renginių Europoje kalendoriuje. Ko nepasakysi apie "Jūros šventės" alaus girdyklą su pseudomuge, kurioje mažai kas ką ir beįperka ir beperka. Bet kad ir nėr ką bepirkt...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS