G. Neniškiui pakaks vieno pavaduotojo? | KaunoDiena.lt

G. NENIŠKIUI PAKAKS VIENO PAVADUOTOJO?

Jau šį ketvirtadienį savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas pradės eiti Gintaras Neniškis. Pirmą savo darbo dieną naujasis administracijos vadovas merui turės pateikti potencialių savo pavaduotojų kandidatūras. Neoficialiais duomenimis, G.Neniškiui galbūt talkins tik vienas, o ne du pavaduotojai, kaip buvo iki šiol.

Ilgametis viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovas G.Neniškis jau šią savaitę persikels į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus kabinetą ir pradės eiti naujas pareigas.

Vienas pirmųjų naujojo vadovo darbų – pateikti galimų savo pavaduotojų kandidatūras miesto merui Vytautui Grubliauskui, kurias jis gegužės 30-ąją, miesto tarybos posėdžio metu, turėtų teikti tvirtinti uostamiesčio tarybai.

Dienraščio žiniomis, vienas potencialių kandidatų į G.Neniškio pavaduotojus yra šiuo metu laikinai savivaldybės administracijai vadovaujantis Olegas Mariničius.

Buvęs karo jūrininkas O.Mariničius dar praėjusios tarybos kadencijoje pakeitė iš Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo posto pasitraukusį savo partijos kolegą Aleksandrą Michailovą.

O likus kelioms dienoms iki kadencijos pabaigos, laikinai pakeitė ir nuo pareigų nušalintą buvusį savo viršininką Saulių Budiną. O.Mariničius savivaldybės administracijai vadovaus iki gegužės 23 d.

G.Neniškis, paklaustas apie potencialias savo pavaduotojų kandidatūras, į kalbas daug nesileido, tačiau nepaneigė, jog vienas jų galbūt bus O.Mariničius.

"Yra toks gandas, kad vienas pavaduotojų galbūt liks O.Mariničius. Daugiau aiškumo bus mano pirmąją darbo dieną. Gali būti ir toks variantas, kad bus teikiama tik vieno pavaduotojo kandidatūra. Gal ir sutaupytume kažką", – kalbėjo G.Neniškis.

Čia kepure mojuoti nepakaks.

G.Neniškis neslėpė, kad diskusijos įvairiuose politiniuose sluoksniuose dėl pavaduotojų verda nuo pat jo paskyrimo dienos, tačiau naujasis savivaldybės administracijos direktorius teigė spaudimui nepasiduosiąs.

"Žinoma, politikai turi daug norų. Bet aš ir merui sakiau, kad man esminis dalykas yra dirbantis žmogus. Čia kepure mojuoti nepakaks. Reikia ir tam tikrų žinių, ir į tuos darbus reikės iš karto pasinerti, o ne dvejus metus to mokytis. O reikia pripažinti, taip būdavo anksčiau", – teigė G.Neniškis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Sigitas

Štai pagaliau ir pasireiškia darbinis administracijos direktoriaus dalykiškumas ir ūkiškumas. Labai teisingas pastebėjimas t.y. "Gali būti ir toks variantas, kad bus teikiama tik vieno pavaduotojo kandidatūra. Gal ir sutaupytume kažką", – kalbėjo G.Neniškis". Ko nepasakysi apie merijos kabineto užmojus ir užmačias t.y. jie pageidavo ir įgyvendino dviejų patarėjų pareigybes. Kur apie taupymą net iš tolo nekvepia.

stebėtojui

ne tiek neša dūda kiek dūdukas su savo banditais

O kam tų žmonių?

Taigi visą kita atliks savivaldybės žentai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS