Galimybė įsirengti šildymą „oras–vanduo“ su kompensacija net iki 70 proc. | KaunoDiena.lt

GALIMYBĖ ĮSIRENGTI ŠILDYMĄ „ORAS–VANDUO“ SU KOMPENSACIJA NET IKI 70 PROC.

  • 7

Lietuvos energetikos agentūra (LEA) artimiausiu metu atnaujins kvietimus teikti paraiškas kompensacijai gauti įsirengiant atsinaujinančią energiją naudojančius šilumos įrenginius – šilumos siurblius, – pakeičiant jais iškastinį ir kietąjį kurą naudojančius katilus. Bendrovės „Ecoenergija.lt“ vadovė teigia, kad senus šildymo katilus racionaliausia keisti į šilumos siurblius „oras–vanduo“, nes tai optimaliausias sprendimas namų savininkams – pasinaudojus LEA kompensacija galima sutaupyti iki 70 proc. šios sistemos įrangai ir jos įrengimo išlaidoms.

Kas gali gauti kompensaciją įsirengti šilumos siurblį?

Paraiškas kompensacijai gauti gali teikti fiziniai asmenys, norintys keisti katilus, kurie naudoja malkas, granules, durpių ar pjuvenų briketus, gamtines dujas, dyzelinį krosnių kurą, akmens anglį ir kitą taršų kurą, į šilumos siurblius „oras–vanduo“.

Kompensaciją gali gauti nuosavybės teise valdantys gyvenamąjį namą, sodo namą ar gyvenamosios paskirties butą dviejų butų name ir jei būstas neprijungtas prie centralizuotai tiekiamos šilumos sistemos, o šilumos gamybai iškastinį ar kietąjį kurą naudojantis įrenginys tiekia šilumą į vandens pagrindu veikiančią būsto šildymo sistemą.

Įmonės nuotr.

Be to, kvietime yra naujovių. Palyginti su ankstesniais kvietimais, didelis privalumas yra tai, kad namo statybai neprivalo būti užregistruotas 100 proc. baigtumas. Tinka registruotas ne mažesnis nei 80 proc. statybos baigtumas, jei leidimas statyti gautas iki 2020 m. sausio 1 d. Taip pat naujovė, kad neprivaloma atsisakyti seno katilo, – tai labai patrauklu norintiems turėti kombinuotą šildymą, kas labai pasiteisino per šios žiemos šalčius. Kaip ir anksčiau, kompensacijos dydis priklausys nuo įrengto naujo šilumos gamybos įrenginio tipo ir galios.

Visą kitą informaciją padėsime užpildyti ir dokumentus pateikti nemokamos konsultacijos metu.

„Visą kitą informaciją padėsime užpildyti ir dokumentus pateikti nemokamos konsultacijos metu“, – aiškino „Ecoenergija.lt“ vadovė. Mūsų įmonė siūlo ne tik reikalingą įrangą, ją montuoja ir prižiūri, bet ir lydi klientą nuo paraiškos pateikimo į LEA iki kompensacijos gavimo, suteikia lanksčias išsimokėjimo sąlygas, todėl šildymas siurbliais „oras–vanduo“ yra prieinamas visiems. Taigi, įrangą galima įsigyti ir ja namus komfortiškai pradėti šildyti jau dabar, o mokėti dalimis“, – akcentavo „Ecoenergija.lt“ vadovė.

„Ilgametė patirtis rodo, kad gyventojams kyla daug klausimų, susijusių su šilumos siurblių „oras–vanduo“ įsigijimu. „Vos LEA paskelbia apie galimybę teikti paraiškas kompensacijai gauti, sulaukiame besiteiraujančiųjų antplūdžio, todėl kviečiame iš anksto registruotis konsultacijai telefonu +370 644 33 336 arba e. p. ecoenergija.lt@gmail.com, kad individualiai galėtume suteikti patarimus pasirenkant šilumos siurblį gyvos konsultacijos metu ir padėti susitvarkyti reikalingus dokumentus kompensacijai gauti“, – patarė „Ecoenergija.lt“ vadovė. Apie tinkamiausią šilumos siurblį „oras–vanduo“ jo būstui kiekvienas besikreipiantysis bus informuojamas konsultacijos metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Psichiatro asistentas

Joks čia „oras-vanduo“. Čia „elektra-vanduo“. Tik elektros energijos sąskaita jis šildo ir vėsina. Visa kita tik pasakos vaikams.

Anonimas

mesti kauk ta oras-vanduo .jokio pigumo kad tik svariau !!

Suviliotas

Turiu. Kompensuojasi realiai iki 40-45 proc. Elektros ziemos menesiui reikia tam skirti 1000 kW, vasarai apie 100 kW. Pliusas vienas - nebereikia dumintis ir malku nesioti. Be savo elektros labai brangu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS