Gargždai naują autobusų stotį tikisi pastatyti iki metų pabaigos | KaunoDiena.lt

GARGŽDAI NAUJĄ AUTOBUSŲ STOTĮ TIKISI PASTATYTI IKI METŲ PABAIGOS

Kurį laiką sustoję Gargždų autobusų stoties statybos darbai turėtų ir vėl tęstis – savivaldybė ieško naujo rangovo, kuris užbaigs anksčiau pradėtus bankrutavusios įmonės „Viremidos statyba“ darbus.

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas sako besitikintis, kad naujos stoties statyba bus baigta iki šių metų pabaigos.

„Rangos pirkimas buvo skelbiamas antrą kartą, pirmą kartą konkursą laimėjusi įmonė „Viremidos statyba“ neužbaigė savo įsipareigojimų ir bankrutavo. Turėjome nutraukti su ta įmone sutartį ir jie padarė mažiau nei 30 proc. darbų nei buvo numatyta“, – BNS sakė B. Markauskas.

„Gargždų autobusų stotis – tai ne Klaipėda, ne Vilnius, čia pastato plotas apie 140 kvadratinių metrų, pagrindiniai darbai yra įrengti aikštelę. Turim vilties, kad iki Naujųjų metų, jei pajėgus rangovas bus, nes tie darbai nėra tokie sudėtingi“, – kalbėjo jis.

Sutartis su „Viremidos statyba“ pasirašyta pernai rugpjūtį, jos vertė siekė 777,4 tūkst. eurų, tačiau meras sako, kad nuo to laiko išaugus kainoms, likę darbai kainuos apie 1 mln. eurų.

Be to, naujasis konkursas jau buvo du kartus sustabdytas, nes teko tikslinti jo sąlygas. Dabar paraiškų laukiama iki rugpjūčio 22 dienos. Visgi B. Markauskas pripažįsta, kad susidomėjimas nėra didelis.

Gargždų autobusų stotis – tai ne Klaipėda, ne Vilnius, čia pastato plotas apie 140 kvadratinių metrų, pagrindiniai darbai yra įrengti aikštelę.

„Dabar žinome, kas darosi statybų sektoriuje, tai turbūt nieko keista, kad kaina taip užaugo. Ir besidominčių nėra daug, buvom paskelbę galimybę atvažiuoti į vietą pasidomėti, pasižiūrėti, tai susidomėjimo didelio nebuvo, bet tikimės, kad bus dalyvaujančių“, – kalbėjo jis.

2020 metų pabaigoje savivaldybė už 222,8 tūkst. eurų aukcione pardavė 51,85 proc. įmonės „Stotis“, kuri valdo senąją autobusų stotį, akcijų. Jį laimėjo didžiausią kainą pasiūliusi įmonė „Plungupė“, iki tol valdžiusi 46,48 proc. akcijų. Tikėtasi, kad naują stotį pavyks pastatyti už akcijas gautas lėšas, tačiau pinigų savivaldybė numatė biudžete.

Skelbta, kad naujoji autobusų stotis bus cilindro formos. Suplanuotos keturios autobusų sustojimo vietos, 11 vietų automobiliams. Perone bus įrengta lauko medija ir keleivių informavimo sistema. Stoties pastate bus keleivių laukimo salė, prekybos vieta, bilietų kasa, informacijos centras, sanitarinės bei administracinės patalpos.

GALERIJA

  • Gargždai naują autobusų stotį tikisi pastatyti iki metų pabaigos
  • Gargždai naują autobusų stotį tikisi pastatyti iki metų pabaigos
Projekto autorių vizualizacija
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

to Dvi trolbeždionė

nauja zodi ismokot?

to netiesa

Tikrai palapines tipo autobusu stotis reikalinga? Is toli net neaisku kad tai stotis.

Netiesa.

Visai gerai atrodo. Ir jau seniai reikėjo sutvarkyt. Šaunuoliai gargždiškiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS