Gegužę vidutinis užterštumas kietosiomis dalelėmis Klaipėdoje – 4 kartus mažesnis nei leistina norma | KaunoDiena.lt

GEGUŽĘ VIDUTINIS UŽTERŠTUMAS KIETOSIOMIS DALELĖMIS KLAIPĖDOJE – 4 KARTUS MAŽESNIS NEI LEISTINA NORMA

  • 4

Gegužę Klaipėdos gyventojai galėjo džiaugtis pavasariu nesirūpindami dėl oro taršos. Vidutinis paros oro užterštumas kietosiomis dalelėmis paskutinį pavasario mėnesį uostamiestyje buvo vidutiniškai 4 kartus mažesnis nei leistina norma. Tai rodo surinkti trijų Klaipėdoje veikiančių oro kokybės tyrimų (OKT) stotelių duomenys.

Vidutinis paros oro užterštumas kietosiomis dalelėmis gegužę Klaipėdoje siekė 14 mg/m3. Ribinė vidutinės paros kietųjų dalelių koncentracijos vertė yra 50 mg/m3.

Trijų Klaipėdoje įrengtų OKT stotelių duomenys rodo, kad didžiausia vidutinė kietųjų dalelių vidutinės paros koncentracija gegužę fiksuota šalia Šilutės pl. (17 mg/m3) ir miesto centre (15 mg/m3). Mažiausią vidutinę kietųjų dalelių koncentraciją fiksavo Klaipėdos uosto krovos kompanijos KLASCO teritorijoje esanti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) stotelė (7 mg/m3).

Didžiausias, tačiau normos neviršijantis, oro užterštumas kietosiomis dalelėmis Klaipėdoje fiksuotas gegužės 11-12 dienomis, kuomet Centro OKT fiksavo atitinkamai 39 mg/m3 ir 40 mg/m3 vidutinę paros kietųjų dalelių koncentraciją. Didžiausias Šilutės pl. OKT stotelės fiksuotas užterštumas siekė 30 mg/m3.

Pasitikrinti Centro ir Šilutės pl. OKT stotelių realiu metu fiksuojamą oro užterštumą galima Aplinkos apsaugos agentūros internetiniame puslapyje. Realiu laiku stebėti galima ir KVJUD OKT stotelės matuojamus oro užterštumo duomenis Klaipėdos uosto internetiniame puslapyje.

Paskutinį kartą padidėję oro užterštumas kietosiomis dalelėmis Klaipėdoje fiksuotas vasario pabaigoje. Tuomet padidėjusią oro taršą lėmė į Lietuvą iš Sacharos dykumos atkeliavusios dulkės.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Karolis

Taršos viršijančios normą iš viso neturi būti.O mes džiaugiamės, kad tarša mažesnė už normą tik kelios dienos. Kas tai, ar kažkoks laikinas vaikiškas džiaugsmas ar nesupratimas kaip kovoti su tarša. Su tarša buvo kovojama jau tarybiniais laikais. Lietuva atgavo nepriklausomybę, bet kova su tarša net pablogėjo. To valstybės vadai nematė ar nenorėjo matyti. Nes kova su tarša reikalauja daug resursų ir yra daugiametis darbas. O to darbo su kalbomis neįveiksi.Tam reikia komplekso žinių, kurių tikrai trūksta ir kurio nepakeisi politiniais išvedžiojimais kaip tai visą laiką daroma.

Anonimas

uostas merdi..mieste transportmo maziau juda.. isdava mazesnis uzterstumas..

Virus

Nesamone
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS