Gyventojai griebiasi už galvų: uostamiesčio daugiabučių kiemuose liejasi alkoholis | KaunoDiena.lt

GYVENTOJAI GRIEBIASI UŽ GALVŲ: UOSTAMIESČIO DAUGIABUČIŲ KIEMUOSE LIEJASI ALKOHOLIS

Girtavimas viešosiose vietose vis dar išlieka opi problema. Ranka numoję į įstatymus, svaigalų mėgėjai drąsiai geria daugiabučių kiemuose, laiptinėse. Namo gyventojų nepasitenkinimas lėbautojų ausų nepasiekia.

Alkoholis, švirkštai – kasdienybė

Dar birželį dienraščio publikacijoje "Dėl girtaujančių uostamiesčio benamių – vargas" rašyta apie Baltijos prospekte nuolat viešai besisvaiginančius vyrus, kuriuos pareigūnams tramdyti teko net 11 kartų.

Pasirodžius straipsniui, kreipėsi ir daugiau gyventojų, kurie kenčia dėl kieme nuolat vykstančių išgertuvių.

"Kauno gatvės ir Taikos prospekto sankryžoje stovinčio daugiabučio kieme viešai girtuokliaujama nebe pirmą kartą, tai vyksta nuolat. Policija nespėja atvažiuoti laiku, o jei ir atvažiuoja, tik sudrausmina žmones, bet konkrečių veiksmų nesiima", – teigė namo gyventojas, nepanoręs viešai atskleisti tapatybės.

Anot vyro, vasarą taurelės mėgėjai buriasi ir girtauja šalia daugiabučio namo, o atšalus orams kai kurie jų persikelia į laiptines.

"Žiemą rytais tekdavo matyti laiptinėje miegančius benamius, o kartais išėję iš butų pastebėdavome ir kraujo dėmių. Manome, kad ten galėjo būriuotis ir narkomanų. Laiptinėje mėtydavosi švirkštų pakuočių, o lauke – ir švirkštų", – pasakojo namo gyventojas.

Pagalba – vienkartinė

Anot pašnekovo, į pagalbą kovojant su įžūliais nusižengėliais ne kartą kviesti policijos pareigūnai.

Vis dėlto tai padėdavo tik laikinai, pareigūnams išvažiavus pažeidėjai netrukus grįždavo tęsti lėbavimų.

Pasak klaipėdiečio, įvairaus plauko asmenys dažniausiai girtauja prie pagrindinės miesto gatvės – Taikos prospekto, tad vaizdą stebi ir pro šalį einantys vaikai.

"Policijos pareigūnai kviečiami kiekvieną kartą, kai pamatomi girtaujantieji. Kartais policija net neatvažiuoja. Kai atvyksta, duoda įspėjimą apie viešosios tvarkos pažeidimą, tuo viskas ir pasibaigia. Net man pačiam neteko matyti, kad pareigūnai jiems skirtų baudas ar išsivežtų", – atskleidė vyras.

Pareiškimų nepateikė?

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Jūratė Albrektienė teigė, kad šiame daugiabutyje pareigūnams dėl įvairių priežasčių teko lankytis ne kartą.

Namo gyventojai į pareigūnus šiemet kreipėsi iš viso 37 kartus.

Dėl alkoholio vartojimo viešosiose vietose sulaukta septynių pranešimų. Keturi jų registruoti birželį.

"Kaip teigė šią teritoriją prižiūrinti pareigūnė, problema policijai žinoma. Tie žmonės – dažniausiai neturintys kur dėtis, nakvynės namų gyventojai. Policijos pareigūnams tokių probleminių vietų priežiūra yra įtraukiama į dienos užduotis. Ekipažas turi nuvykti, fiksuoti pažeidimus ir, jei nustatomas girtavimo faktas, nubausti pažeidėjus. Bauda gali būti skiriama ir pirmą kartą. Tačiau problema ta, kad gyventojai kviečia pareigūnus, bet kažkodėl nenori rašyti pareiškimų", – komentavo vyriausioji specialistė.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

na tai jau pazanga

anksciau daugiabuciu kiemuose liejosi myzalai---dabar alchogolis ,vadinasi gyvenimas gereja...

Joo

Nesupratingi žmonės, nes benamiai neturi savo namų ir negali pasislėpti. Vietoj skundų galėtų įrengti patalpas ar slėptuvę kur benamiai galėtų lėbauti neviešai.

Redai

nemeluok. Berlyne policija atvažiuoja ir nesikiša. Aplink sukiojasi..Nes neturi teisės jeigu nieko blogo nevyksta /muštynės, žudynės ar pan./ sulaikyti ar bausti. Gali gerti rūkyt žolę šokt dainuot..Dar paima girtus jei jie atsijungia iki samonės netekimo parveža namo ar į ligoninę. Negalvok apgaut ne tie laikai.Visi važinėja po užsienius ir žino kas kaip
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS