Gyventojai širsta dėl benamių Ąžuolyno parke: kvapas nuo jų – siaubingas | KaunoDiena.lt

GYVENTOJAI ŠIRSTA DĖL BENAMIŲ ĄŽUOLYNO PARKE: KVAPAS NUO JŲ – SIAUBINGAS

Šilutės plento vieno ruožo daugiabučių namų gyventojai pavargo nuo benamių kaimynystės. Veltėdžiai įjunko sėdinėti netoli vieno prekybos centro. Tačiau labiausiai žmones piktina, kad benamiai geria, valgo ir miega naujai sutvarkytame Ąžuolyno parke.

„Kiekvieną dieną benamiai susirinkę ant jau privatizuotų savo suoliukų geria, mušasi, rėkia vienas ant kito. Praeiviai dar ir turi klausytis keiksmažodžių bei grasinimų. Kiekvieną rytą galima rasti parke miegantį žmogų po medžiais. Siūlėme pagalbą, bet kvapas nuo jų – siaubingas. Suoliukai labai apteršti, baisu prie jų net prieiti“, – skundėsi vietiniai.

Mamos su vaikais širsta, nes benamiai girtuokliauja prie pat vaikų žaidimo aikštelės. Kiek tolėliau yra sporto treniruokliai, kitos aktyvaus poilsio aikštelės.

„Kiekvieną dieną vaikai eidami į mokyklą, kuri yra šalia parko, turi matyti ir girdėti šitą reginį. Labai prašome rimčiau reaguoti į šią problemą“, – savivaldybei skundėsi aplinkinių namų gyventojai.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis tikino, kad benamių drausminimu turėtų užsiimti policija.

Mes jau per menki šiems reikalams.

„Mes atvažiuosime, o jų nė kvapo. Jei žmonės mato, kad pažeidinėjama viešoji tvarka, reikia skambinti policijai. Jei kabinėjasi prie žmonių, užgaulioja, reikia kviesti pareigūnus. Mes jau per menki šiems reikalams“, – patikino M. Poimanskis.

Viešosios tvarkos skyrius yra sulaukęs skambučių dėl miegančių ir šiukšlinančių benamių.

„Prašinėja centų. Kai tik atšyla oras, jie visi išeina į viešąsias erdves. Atvės, vėl dings. O, kad sutvarkytame parke renkasi, nieko nepadarysi. Niekas neuždraudė gražiai gyventi“, – patikino M. Poimanskis.

Viešosios tvarkos skyriaus ar policijos pareigūnai nors ir lanko minėtą vietą, tačiau benamiai, vos tik išvyksta tarnybos, vėl išlenda iš pakampių.

„Negalime jų surinkti ir išvežti už miesto. Žmogaus teises pažeistume. Nesvarbu, ar smirdantis, ar kvepiantis“, – samprotavo M. Poimanskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

PAdeka

Soc. apsaugos ministerijai kuri iš jų atima pašalpas nes nedirba visuomenei naudingo darbo, todel jie ir neturi pinigo higienai ir kitoms būtiniausions priemonems. Išgyvena ringdami tarą, metalą, knisdamiesi šiukšlių konteineriuose. Neturi jie nieko, ir darbo susirasti tas nepadeda. Padekotit tokiai soc. sistemai su tokiais istatymais. Ypač soc. reikalų skyriui Nenuno gatveje...

Dov.

Kai kuriems valkatoms ir smirdaliams reikalingos griežtos, drastiškos priemonės. Jie supranta tik....kalbą

XM

Jie laisvi, turi teises. Kodėl ginami tik nelegalai, tas pats lygis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS