Gyventojams kilo klausimų: po rekonstrukcijos Taikos prospekte – tvanas kieme | KaunoDiena.lt

GYVENTOJAMS KILO KLAUSIMŲ: PO REKONSTRUKCIJOS TAIKOS PROSPEKTE – TVANAS KIEME

Kelis milijonus eurų kainuojanti pėsčiųjų ir dviračių takų rekonstrukcija vieno Taikos prospekto daugiabučio gyventojams sukėlė klausimų. Ką tik naujai išasfaltuotas kiemas jau po pirmo lietaus virto ežerėliu.

Taikos prospekto 55 namo gyventojai praėjusią savaitę net išsižiojo, išvydę vandenyje skendinčią įvažą į kiemą. Į jį gyventojams teko briste bristi.

Įmonės „Eurovia Lietuva“, kuri atliko darbus šioje vietoje, komunikacijos specialistė Ineta Adamonytė į dienraščio užklausą atsakė painiai.

„Vykdomų darbų metu buvo sudėti aklini lietaus surinkimo liukai, siekiant apsaugoti tinklus nuo užteršimo. Rangovui yra žinoma, jog lietaus surinkimo liukuose vandens pralaidumas mažas, tad per šiandien dieną problema bus išspręsta. Atsiprašome už laikinus nepatogumus“, – rašoma atsakyme.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas tikino, kad situacija šiame kieme iš tiesų buvo kuriozinė.

„Rangovai šiame ruože įrengė lietaus tinklus, bet vietoj šulinio dangčio su tarpais, grotelėmis, buvo laikinai uždėję sandarius dangčius, be skylių. Visą pavasarį nebuvo intensyvesnio lietaus, tad ta problema pasimatė tik tuomet, kai stipriau palijo. Vanduo nebeturėjo kur susigerti. Artimiausiu metu bus sudėti tinkami šulinių dangčiai ir problemos nebebus“, – situaciją paaiškino V.Švedas.

Daugiabučio kiemo įvaža buvo remontuojama tiesiant pėsčiųjų ir dviračių takus Taikos prospekte nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės.

„Darbai yra beveik baigti, likę tik keli papildomi. Atlikta 95–98 proc. numatytų darbų, už vieno ar dviejų mėnesių turėtų būti priimta iš rangovo“, – patikslino V.Švedas.

1,2 km ilgio pėsčiųjų ir pusketvirto metro pločio dviračių takams Taikos pr. nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvių atnaujinti prireikė daugiau nei metų.

Darbininkai ne tik nutiesė naujus pėsčiųjų ir dviračių takus, sutvarkė želdynus, atnaujino apšvietimą, pastatė suolus bei šiukšliadėžes, bet ir įrengė automobilių aikšteles, kuriose telpa 170 mašinų.

Projekto vertė – 3,4 mln. eurų, iš kurių ES apmokės didžiąją dalį – apie 2,4 mln. eurų, apie 0,2 mln. eurų prisidės valstybė. Maždaug 0,8 mln. eurų teks sumokėti iš Klaipėdos miesto biudžeto.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Oi tik nenumirkit

Visko būna sutvarkys tragedija tvanas ne pasiųsit

Taikos pr

Už toki darba ES pinigu neduos, eurovia dirbo už dyka

Tiesa

Po kiemo rekonstrukcinos užsikemša kieme vamzdynai , gyventojai turi mokėti , gyvenu virš keturiasdešimt metų šitaip nebuvo , kažką pridirbo renovuojant kiemus Taikos pr. 23 gyventoja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS