Į Klaipėdą – išklausyti kritikos: kuo S. Gentvilui skundėsi verslo atstovai? | KaunoDiena.lt

Į KLAIPĖDĄ – IŠKLAUSYTI KRITIKOS: KUO S. GENTVILUI SKUNDĖSI VERSLO ATSTOVAI?

Vakar Klaipėdoje viešėjęs aplinkos ministras Simonas Gentvilas buvo pasirengęs išklausyti ne tik verslo atstovų kritiką dėl kai kurių Vyriausybės sprendimų, bet ir savo akimis pamatyti, kokią žalą pajūriui padarė pastaroji audra.

Paklaustas, ko pas jį atvyksta aplinkos ministras, uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas buvo šmaikščiai lakoniškas: "Ministrą atpūtė vėjas."

Iš tiesų S.Gentvilą domino ne tik pastarosios audros padariniai, bet ir vandentvarkos reformos klausimai, taip pat neseniai miestui perduotos eksperimentinės jėgainės "Geoterma" perspektyvos.

"Neseniai šią įmonę Vyriausybė perdavė Klaipėdos savivaldybei. Tai pažadėjau giliai "ministerijos kišenėse" ieškoti pinigų dujų katilams pakeisti biokuro katilais. Manau, kad dar šiais metais Klaipėdos savivaldybė galėtų mėginti pretenduoti į finansavimą, ir tikrai padėsime", – pažadėjo aplinkos ministras.

Seime pradėjus derinti Aplinkos ministerijos parengtą vandentvarkos reformos projektą, ministras pavyzdžiu pateikė būtent Klaipėdos įmones, kurios pirmosios regione pradėjo šių bendrovių stambinimo procesą, kai buvo sujungtos Klaipėdos miesto ir rajono vandentvarkos įmonės.

"Dabar tai yra pavyzdingiausia Lietuvos vandentvarkos įmonė. Su jais kalbėjome, kaip tą reformą turėtume įgyvendinti ir kitose savivaldybėse. Konsultuojamės su geriausiais, kad atrastume tą tinkamą pertvarkos modelį, kad stiprūs regionai galėtų pasirūpinti silpnesniaisiais", – kalbėjo Klaipėdoje viešėjęs aplinkos ministras.

Taip pat S.Gentvilas susitiko su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovais dėl žaliojo uosto koncepcijos.

"Jie turi gana ambicingų planų, tai susitikome išsiaiškinti, kokių įstatymų pakeitimų tam reikėtų", – teigė S.Gentvilas.

Kartu su kitais klaipėdiečiais Seimo nariais ministras dalyvavo susitikime ir su Klaipėdos pramonininkų asociacijos atstovais.

S.Gentvilas nujautė, kad su verslo atstovais laukia nelengvas pokalbis, bet esą geriau žinoti realią situaciją, šnekėtis ir išgirsti kritiką, nei tokie kalbėjimai vyktų už nugaros.

Ministras vakar aplankė ir Pervalką, kur vos prieš tris mėnesius paplūdimiuose buvo investuota nemažai lėšų ir sutvarkyta infrastruktūra, kurios po pastarojo štormo neliko.

"Labai gaila, ką tik viską įrengėme, sutvarkėme ir štai nuplovė audra. Penktadienį iš pat ryto lankysiuosi Palangoje, su kurorto meru apžiūrėsime paplūdimius. Žinau, kad Palangoje situacija geresnė nei Neringoje. Prie Monciškės pliažai paplauti gerokai, bet prie kurortinių vietų – mažiau. Dar susitiksiu su urėdu dėl vėjo išverstų medžių miškuose. Viską reikia susitvarkyti iki vasaros sezono", – teigė S.Gentvilas, neįvardijęs, kiek lėšų tam galėtų prireikti iš valstybės biudžeto.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

brainwashed

verslininkai nesiskūsti turėtu, o kojomis spardyti. perkeltine prasme. valdininkas turi virsti tarnautoju, nes kitaip sovietinė afrikos respublika esame.

Swolacius

geriau gyventoju ir gamtos gynėju išklausytu. Jei tik anie pas ji eitu /gal neis nieks ale visi žino ko tas fruktas vertas)

To - ne į tema

Kokie jie ,,ponai,,??? Liaudyje jie gryniausi dvasios ubagai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS