Į Klaipėdos merus Laisvės partija kelia projektų vadovės B. Andruškaitės kandidatūrą | KaunoDiena.lt

Į KLAIPĖDOS MERUS LAISVĖS PARTIJA KELIA PROJEKTŲ VADOVĖS B. ANDRUŠKAITĖS KANDIDATŪRĄ

  • 31

Į Klaipėdos merus Laisvės partija kelia projektų vadovės, mėlynosios ekonomikos bei aplinkosaugos entuziastės Birutės Andruškaitės kandidatūrą.

„Esu labai dėkinga Klaipėdos Laisvės partijos skyriaus nariams už pasitikėjimą. Klaipėda šiandien yra tikra miegančioji gražuolė. Pažadinkime ją! Gyvename neišnaudoto potencialo kupiname mieste, kuriam reikia daugiau kultūros, inovacijų, jėgos ir energijos“, – penktadienį partijos išplatintame pranešime sakė B. Andruškaitė.

Laisvės partijos kandidatė į mero postą teigė, kad pagrindiniai jos tikslai – Klaipėdą paversti gyvybės ir kultūros centru, „patraukliu ir šurmuliuojančiu kurortu“ bei pelnyti jūrinių inovacijų centro Baltijos šalyse vardą.

Laisvės partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Jevgenijus Sokolovas džiaugėsi, kad į demokratinį procesą aktyviai įsitraukė ir visuomenė, nominavusi savo interesus geriausiai atitinkančius kandidatus bei išreiškusi simpatijas patariamojo pobūdžio apklausoje, kurioje sudalyvavo beveik keturi tūkstančiai klaipėdiečių.

Pasak jo, apklausoje dalyvavo septyni visuomenės nominuoti kandidatai, o apklausa parodė, jog daugiau nei pusė respondentų norėtų mero poste matyti jaunesnės kartos politikus, „galinčius atnešti kokybiškų pokyčių Klaipėdai“.

Tarp pirminių kandidatų buvo ir dabartinis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, penktadienį patvirtinęs, kad dar vienos kadencijos šiame poste sieks su socialdemokratais.

J. Sokolovo minimoje apklausoje dalyvavo daugiau nei 3,8 tūkst. Laisvės partijos simpatikų Klaipėdoje, V. Grubliauskas joje buvo pirmas ir surinko 21 proc. balsų, B. Andruškaitė – ketvirta su 15 proc. balsų.

J. Sokolovas, kalbėdamas apie V. Grubliausko pasirinkimą, BNS sakė gerbiantis apsisprendimo laisvę.

„Kiekvienas žmogus yra laisvas savo pasirinkime, tad kažkaip teisti, kažko sakyti neturime jokios moralinės teisės. Tiesiog žmogus pasirinko tokią politinę jėgą, tai linkime visiems kartu dirbti Klaipėdos labui, nes toks ir yra tikslas“, – sakė jis.

B. Andruškaitė iki šiol aktyvioje politinėje veikloje nedalyvavo, tačiau, anot J. Sokolovo, buvo aktyvi uostamiesčio visuomeninėje veikloje.

„Mūsų jauna komanda siekia kokybiškų pokyčių, tai ji tikrai atitinka mūsų vertybes, siekius ir, manau, yra tinkama kandidatė į merus“, – tvirtino Laisvės partijos Klaipėdos skyriaus vadovas.

Laisvės partijos pirmininkė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, jog žmonės Klaipėdoje nori „naujų vėjų ir didesnių pokyčių“, kuriuos į miestą gali atnešti nauja jėga.

„Tikiu, kad Laisvės partijos pirminius kandidatų rinkimus laimėjusi Birutė su savo komanda Klaipėdos mieste įneš laukiamų ir teigiamų permainų“, – pranešime spaudai sakė A. Armonaitė.

Artėjančiuose rinkimuose Klaipėdos mero posto taip pat sieks buvęs Klaipėdos jūrų uosto vadovas Arvydas Vaitkus, Seimo narys, Laisvės ir teisingumo partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis, Tautos ir teisingumo sąjungos narys Naglis Puteikis, Seimo narė, „valstietė“ Ligita Girskienė, Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininkas Saulius Budinas, „darbietis“ Giedrius Binza.

Tapti meru sieks ir buvęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas, kurio kandidatūrą kelia Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, ir Seimo narys konservatorius Audrius Petrošius.

GALERIJA

  •  Birutė Andruškaitė
Partijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Lauris .R

Niekas tokios narkomanes į merus nerinks

Anonimas

Kai dėmesio žmogui trūksta tai galvoja pažvaigždės

ddd

I vaiku darzeli,auklyte,gal tiktu.Bet ir prisisapnuoja tom mergelem,pabunda ir pareiskia-busiu mere
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS