Ieško, kas įrengs sankryžą | KaunoDiena.lt

IEŠKO, KAS ĮRENGS SANKRYŽĄ

Pamario gatvės rekonstrukcijos pirmojo etapo konkursas sulaukė didelio susidomėjimo. Darbus norinčios atlikti įmonės teikia įvairius paklausimus.

„Susidomėjimas tikrai yra. Norintieji dalyvauti konkurse teiraujasi, aiškinasi. Kol kas nėra tokių klausimų, į kuriuos negalėtume atsakyti ir reikėtų nukelti vokų atplėšimo terminą“, – komentavo Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Minėtos arterijos rekonstrukcijos pirmojo etapo metu P.Lideikio, Audros ir Pamario gatvių sankryžoje bus įrengtas vadinamasis turbo žiedas.

Pasak specialistų, į tokią žiedinę sankryžą įvažiuojama ne viena, o dviem eismo juostomis. Tai skatina geresnį transporto srautų pralaidumą.

Numatoma, kad į P.Lideikio, Audros ir Pamario gatvių žiedinę sankryžą iš dviejų eismo juostų bus galima įvažiuoti nuo Girulių pusės.

Atkreipiamas dėmesys, kad vasaros sezono metu tai padės ištirpdyti susidarančias transporto priemonių eiles, kai visi iš paplūdimių važiuoja namo.

Riedantieji nuo miesto pusės ir Melnragės į žiedinę sankryžą galėtų įvažiuoti viena eismo juosta. Vykstantiesiems į Girulius būtų įrengta papildoma juosta.

Pamario gatvės rekonstrukcijos pirmojo etapo metu bus sutvarkytos ir prieigos: suremontuota arterijos danga, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, atnaujinti inžineriniai tinklai.

Vokus su dalyvių pasiūlymais numatyta atplėšti vasario 6-ąją. Jei viskas vyks sėkmingai, darbai būtų pradėti dar iki vasaros sezono.

Pamario gatvės dalį nuo minėtos sankryžos iki miesto ribos planuojama rekonstruoti kitais metais. Atlikus darbus čia išliks dvi eismo juostos, tačiau jos bus gerokai platesnės.

Bus įrengta daug naujų automobilių stovėjimo aikštelių ir atnaujinta senų. Taip pat numatytas dviračių ir pėsčiųjų takas palei mišką.

„Sprendėme, nuo kurios pusės pradėti Pamario gatvės rekonstrukcijos darbus. Manome, kad P.Lideikio, Audros ir Pamario gatvių sankryža gyventojams aktualesnė, nei kita pusė. Dėl šios priežasties darbus ir pradėsime nuo šios vietos. Nuo vidurio juk neremontuosi“, – tvirtino V.Švedas.

GALERIJA

  • Ieško, kas įrengs sankryžą
  • Ieško, kas įrengs sankryžą
  • Ieško, kas įrengs sankryžą
  • Ieško, kas įrengs sankryžą
  • Ieško, kas įrengs sankryžą
  • Ieško, kas įrengs sankryžą
  • Ieško, kas įrengs sankryžą
  • Ieško, kas įrengs sankryžą
  • Ieško, kas įrengs sankryžą
  • Ieško, kas įrengs sankryžą
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Gyventojas

Senai reikia aptvarkyti mūsų pajūrio prieigas. Laukiam nesulaukima... aišku vasara gal ir nelabai būtų pradėti darbus. Bent jau ne liepos mėnesį, nes atostogausiu aš :)

ss

Aš labai labai labai tikiuosi, kad darbai nevyks vasarą per patį eismo piką. Sunerinimino sakinys "darbu planuojama PRADĖTI vasarą"

Ei Jurgiai

Visiems bus tik geriau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS