Iki nelaimės – vos vienas žingsnis: uostamiestyje žmonėms ant galvų krenta plytos | KaunoDiena.lt

IKI NELAIMĖS – VOS VIENAS ŽINGSNIS: UOSTAMIESTYJE ŽMONĖMS ANT GALVŲ KRENTA PLYTOS

J. Zauerveino gatvėje nuo pastato krenta plytos. Klaipėdiečiai net nufotografavo, kaip tuo metu pro tą vietą žingsniavo žmogus. Nuo tragedijos pėsčiąjį skyrė vos pora metrų.

Per plauką nuo nelaimės

J. Zauerveino gatvėje 1-uoju numeriu pažymėtame name įsikūrusios kelios nedidelės įmonės, antrajame aukšte gyvena garbaus amžiaus klaipėdietė.

"Ne pirmą kartą krenta plytos. Vos prieš kelias dienas taip pat nuo stogo nukrito ne tik plytos, bet ir lentos. Mes šiuo šaligatviu nevaikštome, įvažiuojame į vidinį namo kiemą. Tačiau čia juk pilna praeivių. Labai pavojinga. Kai tik prasidėjo darbai šalia esančiame parke, namas visas dreba. Nenustebsime, jei ir sienos vieną dieną ims byrėti", – baiminosi šiame name patalpas nuomojantys įmonės darbuotojai.

Vertėtų aptverti šaligatvius "Stop" juostomis, kad kokia plyta ant galvos praeiviui nenukristų.

J. Zauerveino gatvės pirmajame name patalpas turi ir žinomas klaipėdietis Rytis Kaminskas.

"Taip, nuo stogo krito lentos, tokia vibracija buvo. Kiek toliau, Gegužės gatvėje, turiu sandėliukus, ten taip pat milžiniška vibracija. Jau rytais pastatas ima drebėti. Antrajame aukšte gyvenanti garbaus amžiaus moteris taip pat skundėsi dėl vibracijos. Viskas dėl Ferdinando skvero statybos darbų", – tikino R. Kaminskas.

Dreba šimtamečiai namai

Vyras pasakojo, jog ne kartą kalbėjęs su rangovais dėl patiriamų nepatogumų.

"Pretenzijų nereiškėme, mėginame gražiuoju tartis. Vertėtų aptverti šaligatvius "Stop" juostomis, kad kokia plyta ant galvos praeiviui nenukristų", – svarstė R. Kaminskas.

Esą pati didžiausia vibracija buvo juntama, kai skvere buvo griaunamos karinės slėptuvės.

"Nuo šio namo iki skvero – 12–14 gerų vyriškų žingsnių. Juk čia pat viskas. Išgriovė seną slėptuvę, nupjovė medžius, tikiu, kad bus gražu. O šie namai statyti 1921 m., jie yra kultūros paveldo dalis. Kadaise tai buvo miesto pakraštys, o dabar – miesto centras. Dreba ir greta esanti "Ferdinando" kavinė. Visi čia aplinkui jaučia tą vibraciją. Kadangi nameliai priklauso keliems savininkams, vienas pats negali jų remontuoti", – kalbėjo R. Kaminskas.

Incidentą, kai ant praeivio galvos vos neužkrito plyta, užfiksavę klaipėdiečiai kreipėsi į Klaipėdos savivaldybę, akcentuodami, jog šioje vietoje krentančios plytos pavojų kelia ir mamoms su vaikais, nes netoliese yra mokykla.

Rekonstrukcijai – 785 tūkst. eurų

Bokštų gatvėje esantis Ferdinando skveras turėtų būti baigtas rekonstruoti dar šiemet.

Rytis Kaminskas / Redakcijos archyvo nuotr.

Viešąjį konkursą atlikti aikštės rekonstrukcijos, atsieisiančios beveik 785 tūkst. eurų, darbus laimėjo įmonė "Tilta".

Miesto centre, šalia Kristaus Karaliaus bažnyčios, beveik 2,5 tūkst. kv. m ploto skveras turėtų tapti patraukli vieta miestiečiams.

Reprezentacinei erdvei suplanuota daug naujovių – aikštė turėtų būti apsodinta medžiais, bus pakeista danga, suformuotos poilsio zonos, išdėstyti suoliukai, mediniai akcentai.

Taip pat bus atnaujintas aikštės apšvietimas. Įspūdingu akcentu taps grindinyje išgraviruotas miesto žemėlapis, kuris užims beveik visą aikštę.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Miestietis

Ne popierinis milionierius laukia, kada iš ko tik gasti pinigų... pagal ji tai ir gatvėmis niekas negali.. jos tai vibraciją kelia... tegul investuoja pinigus į savo turimas patalpas.. :).

kempinskis

eik jau i pensija-kapinski,plepi vejus.

algis

tai gal koks paveldas tai negalima judint pofik kad zmogu koki uzmus svarbu paveldas klaunu kompanijos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS