Instruktorius M. Navickas: jėgos aitvaras pavaldus kiekvienam | KaunoDiena.lt

INSTRUKTORIUS M. NAVICKAS: JĖGOS AITVARAS PAVALDUS KIEKVIENAM

Jėgos aitvarai yra viena jauniausių ekstremalių vandens sporto šakų, atsiradusi vos prieš dvidešimt metų. Šio sporto instruktorius Mindaugas Navickas yra vienas didžiausių jėgos aitvarų entuziastų, Svencelėje mokantis ir kitus šio ekstremalaus sporto subtilybių.

M.Navickas, jėgos aitvarais besidomintis ir užsiimantis vienuolika metų, pasakojo, kad svarbiausi šio sporto komponentai – vėjas ir aitvaras.

Paprastai mokytis užtenka maždaug šešių valandų, po kurių mokinys jau gali pradėti progresuoti pats.

Dabar šis sportas yra labai patobulėjęs, atsirado metodikos bei saugumo reikalavimai, dėl kurių besimokantieji gali jaustis saugiai, komfortiškai ir nepatirti traumų.

"Man patinka, jog šiame sporte yra daug laisvės. Pavyzdžiui, vandenlenčių sporte operatorius nustato tavo greitį, tad plaukti galima tik tam tikru greičiu ir tam tikra trajektorija. Jėgos aitvarų sporte viskas kitaip, juo galima tiesiog keliauti vandens pakrante iš taško A į tašką B, raižyti bangas, atlikti aukštus šuolius ar išdarinėti sunkiai suvokiamus triukus. Vienintelis visa tai reguliuojantis dalykas yra vėjas", – pasakojo instruktorius.

Palankiausios sąlygos mokytis valdyti jėgos aitvarą yra Svencelėje.

Tai 36 km nuo Klaipėdos esantis kaimas – pamėgta ekstremalų vieta, kadangi čia yra seklus ir nesūrus vanduo.

Drįsčiau teigti, kad tai net viena geriausių vietų pasaulyje, norint išmokyti valdyti jėgos aitvarą.

"Svencelėje veikia jėgos aitvarų mokykla. Pradedančiajam čia yra labai geros sąlygos mokytis, nes nėra medžių, kitų kliūčių, bangų. Drįsčiau teigti, kad tai net viena geriausių vietų pasaulyje, norint išmokyti valdyti jėgos aitvarą", – kalbėjo M.Navickas.

Išmokti valdyti jėgos aitvarą, anot instruktoriaus, gali kiekvienas, kuris tik turi noro ir užsidegimo.

Vaikams geriausia pradėti mokytis nuo 10–12 metų.

"Norėčiau paneigti mitą, jog šiam sportui reikia didelės jėgos ar stipraus fizinio pasiruošimo", – pabrėžė instruktorius Mindaugas.

Lietuvoje šio sporto sezonas yra gana trumpas. Juo galima užsiimti nuo gegužės iki spalio.

Tačiau, M.Navicko nuomone, mokytis valdyti jėgos aitvarą galima bet kokiomis oro sąlygomis.

"Dauguma nori mokytis, kai yra šilta, yra palankus vėjas, tad vasaros sezonas yra tas metas, kada sulaukiame didžiausio mokinių antplūdžio", – pasakojo instruktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS