Internete – pavadėliu pririšto vaiko vaizdai | KaunoDiena.lt

INTERNETE – PAVADĖLIU PRIRIŠTO VAIKO VAIZDAI

Internete išplatintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas šuns pavadėliu prie tvoros pririštas vaikas, kuris loja ir šokinėja keturpėsčias. Tai pašiurpino Lietuvos žmones ir privertė nerimauti, ar mažametis nėra kankinamas. 

Internete išplatintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas šuns pavadėliu prie tvoros pririštas vaikas, kuris loja ir šokinėja keturpėsčias. Tai pašiurpino Lietuvos žmones ir privertė nerimauti, ar mažametis nėra kankinamas.

Įraše matomas vaikas loja ir elgiasi, kaip šuo bei yra pririštas pavadėliu. Girdimas ir suaugusios moters balsas, kuri aiškina, kad toks yra šio berniuko elgesio stilius. Sutrikęs vaikinas, filmuojantis neįtikėtiną vaizdą, klausinėjo vaikų globos namų darbuotojos, ar tai yra normalu.

Uostamiesčio „Ryto“ globos namų direktorė Regina Milašienė paaiškino, kad šioje įstaigoje auga 14 vaikų, turinčių įvairias negalios formas.

Praeivio užfiksuotas berniukas yra nesveikos psichikos, jo manija – šunys. Kai tik jis išgirsta lojant šunį, pats pasiriša pavadį ir loja, lyg pats taptų keturkoju.

Pasak R.Milašienės, vaiko kambarys pilnas pliušinių šuniukų, jo nedomina niekas kitas, išskyrus šunis.

Klaipėdos vaikų teisių apsaugos tarnybos vadovė Gražina Aurylienė patikino seniai žinanti apie šiuose globos namuose augančius neįgalius vaikus ir konkrečiai apie įraše užfiksuotą berniuką. Abejonių, ar jis tinkamai prižiūrimas, tarnybos vadovė neturi. Juk ir iš įrašo akivaizdu, kad šalia keistai besielgiančio vaiko buvo suaugusi įstaigos darbuotoja.

„Vaiko teisės buvo pažeistos, kai jį nufilmavęs žmogus įrašą įkėlė į viešą internetinę erdvę. Jeigu tam žmogui kilo abejonių, galėjo tą įrašą parodyti globos namų vadovei, jei nepasitiki ja, galėjo kreiptis į mūsų įstaigą ar policiją. Bet viešinti nesveiką mažametį kategoriškai negalima. Tas žmogus turėtų, kaip galima greičiau panaikinti įrašą. Už panašius dalykus gresia baudžiamoji atsakomybė“, – komentavo G.Aurylienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

praeivis

Ateis toks laikas, kai jis jį prižiūrinčią darbuotoją pririš prie pavadėlio ir išves pasivaikščioti po kiemą. Nes jam juk patinka šuniukai... Link to einama su tokiu "auklėjimu".

Agnė

Mačiau šį berniuką kai jis prisirizdavo mergaitė ir liepdavo jai loti temdavo berniukas negale tūrį bet darbotojai net neatkreipdavo dėmesį kad jis tampo mergaitė kiti vaikai praeja pro vaiku namus toks vaiko elgesys yra baisūs o iki nelaimes mažaka kas jam parodys darbuotojos turi būt atidesnes.vaikinas paviešinota video tam kad parodytų kokie darbotojai yra aišku viešai jo rodyt nereikejo.

Ruta

ponia Grazina,tas vaikelis ZMOGUS,kaip jus,as ir kiti,kad neigalus tai ne vaikelio kalte - mano nuomone,tokios darbuotojos neturi dirbti sioje istaigoje....!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS