Irklavimo bazei – miesto valdžios dėmesys | KaunoDiena.lt

IRKLAVIMO BAZEI – MIESTO VALDŽIOS DĖMESYS

Klaipėdos piliavietės teritorijoje stovinti nenaudojama irklavimo ir buriavimo bazė bus prikelta naujam gyvenimui. Netrukus ketinama pradėti projektuotojų, kurie pasiūlytų statinio atnaujinimo būdus, paieškas.

Vis gražėjant Klaipėdos piliavietės teritorijai, atgimimo sulauks ir čia riogsantis nenaudojamas buvęs irklavimo ir buriavimo draugijos "Neptūnas" pastatas. Šiuo metu objektas priklauso savivaldybei.

Šią savaitę miesto valdžios atstovai aptarė tolesnį statinio likimą.

"Tvarkant piliavietės teritoriją, toliau mums reikia galvoti apie šio pastato įveiklinimą, nes jis gali tapti labai nepatrauklus šioje vietoje, kuri bus sutvarkyta", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Pasitarimo metu nuspręsta ieškoti projektuotojų, kurie pateiktų siūlymus, kaip objektas galėtų būti atnaujinamas.

Anot S.Budino, rengiant projektinius pasiūlymus, bus planuojama, kokios veiklos statinyje galėtų būti vykdomos.

"Svarstome, kad galbūt reikėtų ieškoti įveiklinimo ne tik ekspozicijomis, bet ir erdves pritaikyti verslui, kad čia būtų patrauklu ne tik kultūriniu ir urbanistiniu, bet ir verslo požiūriu", – dėstė savivaldybės administracijos direktorius.

Anot jo, būtina siekti, jog, baigus šiaurinės kurtinos atstatymo darbus ir sutvarkius teritoriją, jos pašonėje nebestūksotų apleista buvusi irklavimo bazė.

Šiaurinės kurtinos atstatymą ketinama baigti per kitus metus. Siekiama, kad tiek kurtina, tiek šis pastatas atgimtų vienu metu, todėl numatoma dirbti labai operatyviai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klaipėdietis

Pastatas įsikertantis į pilies pylimą ir be jokio ryšio su piliavietės vizija. Tiesiog Spuogas piliavietėje. Ir kur iš čia irkluoti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS