Jau ryškėja Baltų saulės parko siluetas | KaunoDiena.lt

JAU RYŠKĖJA BALTŲ SAULĖS PARKO SILUETAS

Jau ryškėja Baltų saulės parko siluetas, kuris gyventojų valia už miesto pinigus turėtų atsirasti Tauralaukyje. Projektui parengti iš dalyvaujamojo biudžeto numatyta 12 tūkst. eurų. Po dviejų savaičių pirminis Baltų saulės parko projektas bus pristatytas visuomenei.

Tauralaukyje 30 arų plote planuojamas stačiakampio formos parkas su dviem įėjimais.

Parko viduryje bus baltų saulės ratas su aukuru centre ir žiedu išdėstytais akmenimis (baltų Zodiako ženklais) ir, pasak projekto sumanytojų, tarnaus kaip bendravimo, susibūrimo erdvė.

Parke numatytos dvi skirtingo amžiaus vaikų žaidimų aikštelės, sportinės įrangos aikštelė, lauko bei stalo žaidimų aikštelė.

Parko reljefas bus pagyvinamas suformuojant kalveles.

Paviršinis lietaus vanduo bus surenkamas į lietaus „sodą“, kuriame planuojama įrengti refleksoterapinį taką – kūlgrindą.

„Mums su profesoriumi Petru Grecevičiumi, kuris yra šio projekto bendraautoris, baltų kultūros nagrinėjimas visuomet buvo artima tema. Prieš kelerius metus Baltų kultūros parką teko sukurti Kinijoje. Projektas, kurį suplanavome Tauralaukyje, yra visai kitoks, juos vienys tik baltiški simboliai“, – pasakojo kraštovaizdžio architektas dr. Jonas Abromas.

Vienas svarbesnių parko akcentų – baltų ženklų galerija, kurioje atsispindės visatos ženklai (trikampis, apskritimas, rombas, žvaigždė, kryžius, pasaulio medis, svastika ir kiti) ir bus įprasminti smulkiosios architektūros formose.

„Gali kilti klausimų dėl svastikos? Bet juk šitas saulės ženklas daugelyje kultūrų yra plačiai naudotas, o kad jį paskui sau pritaikė naciai, čia kitas klausimas. Todėl dabar svastika turi neigiamą šleifą. Dar dėl jos padiskutuosime, bet, manau, kad mitologinių ženklų galerijoje ji turėtų likti. Dėl to prie įėjimų bus informaciniai stendai, kuriuose bus paaiškinimai“, – teigė J. Abromas.

Pirmame parko darbų įrengimo etape numatyta suformuoti teritorijos reljefą, įrengti pagrindinį taką ir baltų saulės ratą, įrengti įėjimo aikšteles su informaciniais stendais, pakloti elektros tinklus.

Vėliau bus įrengtos poilsio, žaidimų ir sporto aikštelės, baltų ženklų galerija ir zodiako ženklai, taip pat lietaus sodelis su kūlgrinda, galiausiai bus pasodinti želdiniai, aptverta teritorija, įrengtas apšvietimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ir

Kinu parka statykit

o tai kur nuotraukos

myžnažurnaliūgos

nnn

Na puiku,bet kaip svastikos niekam neužkliuvo nuotraukoje?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS