Joniškės kapinėse startavo remonto darbai | KaunoDiena.lt

JONIŠKĖS KAPINĖSE STARTAVO REMONTO DARBAI

Joniškės kapinėse pagaliau pradėjo plušėti statybininkai. Valomas kanalas, kuris surenka vandenį, išbėgantį iš jų teritorijos. Baigus šiuos darbus, bus imtasi visiškai susidėvėjusios kapines juosiančios tvoros remonto.

Joniškės kapinėse pagaliau pradėjo plušėti statybininkai. Valomas kanalas, kuris surenka vandenį, išbėgantį iš jų teritorijos. Baigus šiuos darbus, bus imtasi visiškai susidėvėjusios kapines juosiančios tvoros remonto.

Užtruko pasiruošimas

Nors sutartis su rangovu, rekonstruosiančiu tvorą, pasirašyta vasarą, darbai prasidėjo tik dabar.

Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėja Zina Stankienė tvirtino, kad užtruko parengiamieji darbai.

„Ne kartą ėjome, žiūrėjome, skaičiavome. Ta tvora visiškai susidėvėjusi. Visa virpanti. Nenorėjome prašauti pro šalį“, – tvirtino vedėja.

Darbai pradėti nuo kanalo, kuris surenka kapinių vandenį, valymo. Šis buvo apaugęs krūmais, kitais augalais. Sunkiai pratekėjo vanduo. Krūmai jau kertami, bus pašalinti ir kiti augalai.

Varteliai tikrai liks

Išvalius kanalą, bus remontuojama tvora, kuri buvo visiškai susidėvėjusi. Iš plytų pastatytoje tvoroje vietomis yra didžiulės ertmės. Pro jas į kapines gali patekti ir gyvūnai, ir kelią sutrumpinti norintys žmonės. Tvoroje esančios landos bus užtaisytos metalinėmis konstrukcijomis.

Paskelbus apie tvoros remontą, klaipėdiečiai sunerimo, ar išliks varteliai nuo sodų pusės. Pro juos vaikšto daug žmonių. Z.Stankienė pabrėžė, kad pastarųjų niekas nepanaikins.

Joniškės kapinių remontas atsieis apie 26 tūkst. eurų. Pagal sutartį darbai turėtų būti pabaigti per keturis mėnesius nuo jos pasirašymo, tačiau tikimasi, kad bus spėta greičiau.

Mašinoms – apribojimai

Numatoma šiek tiek apriboti automobilių įvažiavimą į Joniškės kapines.

„Sąlygos išliks tokios pat, kaip dabar. Važiavimas bus ribojamas kai kuriais šoniniais takeliais. Dėl pagrindinio jokių problemų nekyla“, – teigė vedėja.

Pasak Z.Stankienės, kai kurie takeliai tiesiog nėra pritaikyti automobiliams. Būna, kad transporto priemonės ir paminklus kliudo, ir su žmonėmis neprasilenkia.

„Tai Joniškės kapinėse yra problema. Norime išvengti stresų. Kapinės nėra didelės. Galima ir pėsčiomis nueiti. Žinoma, būna ir išskirtiniai atvejai. Padėsime, kuo galime. Į tokias situacijas žiūrėsime geranoriškai. Tačiau kapinėse turi atsirasti kuo daugiau tvarkos“, – pabrėžė vedėja.

Z.Stankienė pasakojo, kad žmonės dažniausiai į kapines automobiliais važiuoja, kai reikia atsivežti sunkius daiktus: žemes, plyteles, paminklus. Taip pat teisę privažiuoti iki kapo turi neįgalūs asmenys. Dabar jiems gali tekti paėjėti iki kapo ar panešėti krovinį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

na

Jei įdės metalinę tvorą, įtariu, kad pavogs. Taip, kad ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS